Hobbyist bouwt een enorme RC A-10 Warthog die daadwerkelijk kan schieten

redactie 23 okt 2018 Machines

Stiekem heeft elke man een zwak voor radiografisch bestuurbaar speelgoed. Bij sommigen is dat zwak alleen wat groter dan anderen. Zij dompelen zichzelf onder in de hobby. Een hobby waarbij je zelf vliegtuigen op schaal na bouwt om deze vervolgens te testen in het luchtruim. Hierbij heb je natuurlijk altijd baas boven baas. Toch staat deze baas op de hoogste trede. Hij heeft namelijk een gigantische A-10 Warthog nagebouwd die daadwerkelijk kan schieten.

Vliegtuigspotter uit z’n plaat

Het detail waarmee dit radiografische bestuurbare gevechtsvliegtuig in elkaar geknutseld is, is op zich al rede om je petje af te doen. Toch gaat de gemiddelde vliegtuigspotter helemaal uit z’n plaat op het moment dat de piloot van het toestel, Kurt Tötsch, laat zien dat het modelvliegtuig zelfs kan schieten.

Knobbelzwijn

De real deal kan dat namelijk ook heel goed. De A-10 Thunderbolt II, zoals het toestel eigenlijk heet, is speciaal ontwikkeld om grondvoertuigen naar de zevende hemel te sturen. Sommige mensen vonden deze vliegmachine blijkbaar lelijk en sinds dien wordt ‘ie ook wel de Warthog genoemd. Ja, dit dikke vliegtuig wordt vergeleken met een knobbelzwijn. Wij vinden ‘m in ieder geval wel supervet, zowel het echte vliegtuig als dit gruwelijke RC-model.

Reageer op artikel:
Hobbyist bouwt een enorme RC A-10 Warthog die daadwerkelijk kan schieten
Sluiten