Rayman Legends krijgt uitstekende tweede kans op de Switch

Redactie 10 Sep 2017 Entertainment

Het is niet voor het eerst dat een game die een paar jaar geleden uit is gekomen, via een remaster of een heruitgave opnieuw wordt uitgebracht. Wat dat betreft volgt Rayman Legends Definitive Edition voor de Nintendo Switch een bekende route. Maar waar sommige games qua meerwaarde nauwelijks iets toevoegen, is deze heruitgave van Rayman Legends iets waar wij heel vrolijk van worden.

Eigenlijk moet je de subtitel Definitive Edition in deze game gewoon vergeten. Dat geeft je het gevoel dat deze versie heel veel toevoegt, maar dat valt in de praktijk reuze tegen. Je krijgt een extra minigame en alle skins die ooit zijn uitgebracht zijn beschikbaar. Het is dan ook geen game om te halen omdat je na het spelen van de originele game op zoek bent naar meer content. Maar als je de game nog niet eerder gehaald hebt, dan zijn dit de drie redenen om dat voor de Switch wel te doen.

Het ziet er fantastisch uit

Laten we daarbij beginnen met hetgeen dat het meest voor de hand ligt. Rayman Legends op de Switch ziet er fantastisch uit. Het doet niet onder aan de versies die op de andere consoles zijn uitgebracht. Werp maar een blik op de afbeeldingen in dit artikel en je hebt een goed idee van wat je kunt verwachten. Het is de combinatie tussen een hele toffe artstyle, oog voor detail en variatie die het tot een waanzinnig geheel maakt.

Uitdagend

Laat je echter niet in de luren leggen door hoe het er uit ziet. Rayman Legends is een game die na de eerste paar levels heel erg moeilijk wordt. Door een combinatie van uitdagende platformelementen en pittige tegenstanders voor te schotelen, zul je meer dan eens een level de eerste keer niet halen. Je zult echter ook snel leren van je fouten en zodoende steeds verder komen. De euforie als je dan toch het einde haalt, is dan ook groots.

Hoge replaywaarde

En eigenlijk heb je dan ook nog maar een klein gedeelte van een level gezien. De ontwikkelaar heeft elk level namelijk volgepropt met geheimen en voorwerpen die je kunt verzamelen. De echte verzamelaar kan dan ook helemaal losgaan in deze game en alles verzamelen. Bovendien geeft het voldoening als je dat doet. Je ontdekt op deze manier nieuwe plekken en haalt er veel meer uit dan wanneer je alleen maar het einde van een level probeert te halen.

Rayman Legends Definitive Edition is vanaf 12 september beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Rayman Legends krijgt uitstekende tweede kans op de Switch
Sluiten