Quick Boys zorgt na een Champions League-waardige opkomst opnieuw voor bekerstunt  

Quick Boys heeft de KNVB Beker weer flink op stelten gezet. Na hun eerdere afrekening met NAC in hun eigen stek, was De Graafschap dinsdagavond aan de beurt. De amateurclub had dit keer wat geluk met de scheidsrechterlijke beslissingen, wat hen een 2-0 overwinning opleverde.

Vooraf was er al de nodige commotie rondom de wedstrijd, de spanning werd namelijk even wat verder opgevoerd met een opmerkelijke uitspraak van De Graafschap-speler Jeffry Fortes. De international uit Kaapverdië liet na het bereiken van de tweede ronde weten dat hij hoopte te spelen tegen “een kutamateurclub”. Aan Quick Boys dus de schone taak om te laten zien dat ze veel meer zijn dan dat. Dat lieten ze met de opkomst al zien, kijk maar eens.

Waanzinnige vuurwerkshow

In hun eigen huis stonden de supporters garant voor een knallende vuurwerkshow voor de aftrap, terwijl Sem van Duijn Quick Boys al vroeg op voorsprong zette. De bezoekers hadden in de eerste helft langszij kunnen komen, maar de goal van Devin Haen werd afgekeurd wegens buitenspel.

Quick Boys

Ondanks dat De Graafschap de overhand had in de wedstrijd, slaagden ze er niet in dat om te zetten in grote kansen. En als ze die wel kregen, had Quick Boys wat geluk om die te overleven. En ja hoor, vlak voor het eind wist de 19-jarige Van Duijn het duel opnieuw te beslissen.

Stuntende amateurploegen

Net als tegen NAC Breda (1-0) was het weer raak voor de nummer twee van de Tweede Divisie. Van de zestien wedstrijden tussen profs en amateurs dit seizoen werden er opvallend genoeg negen gewonnen door de amateurs, en slechts zeven door de profs. En laten we het niet vergeten: die waanzinnige opkomst van Quick Boys heeft zeker bijgedragen aan de hype rond deze bekerwedstrijden. Bovendien krijg De Graafschap-speler Fortes nog even een koekje van eigen deeg.

De volledige opkomst is te zien in onderstaande video .

Reageer op artikel:
Quick Boys zorgt na een Champions League-waardige opkomst opnieuw voor bekerstunt  
Sluiten