Puzzelhelden strijden om het NK Legpuzzelen

Redactie 17 jan 2017 Entertainment

Bijna is het zover. We hebben het al over het Nederlands Kampioenschap Risk gehad, maar op 28 januari doen 300 mensen mee aan het NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen. 75 teams van vier personen wagen zich aan een Jan van Haasteren puzzel die bestaat uit duizend stukjes. Waar jij er normaal drie weken over doet, knallen deze pro’s die puzzel in een avond in elkaar. Het snelste team wint natuurlijk het Nederlands Kampioenschap.

Je kunt er lacherig over doen maar dit evenement groeit in hoog tempo uit tot een enorm toernooi. De Open Veense Legpuzzel Kampioenschappen begonnen ooit als grap maar nu lijkt het er toch serieus aan toe te gaan. Dit is de Eredivisie voor de puzzelaars.

In het eerste jaar versloeg het winnende team de andere 23 teams met een tijd van ruim twee en een half uur. Inmiddels staat het record op 1 uur, 33 minuten en 7 seconden dankzij de winnaars van 2014.

De editie van dit jaar is extra speciaal omdat striptekenaar Jan van Haasteren het startschot geeft. En als je denkt dat je hier alleen aan mee mag doen als de kleur uit je haren is verdwenen, heb je het flink mis. De leeftijd van de deelnemers loopt behoorlijk uiteen en ligt tussen de 12 en 75 jaar. Dit is toch een top toernooi, hier zouden we maar wat graag het commentaar bij verzorgen.


Reageer op artikel:
Puzzelhelden strijden om het NK Legpuzzelen
Sluiten