Professor adviseert voetballers bier in plaats van energiesupplementen

redactie 26 feb 2016 Entertainment

Bier en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbond. Lekker met een biertje op de bank Champions League kijken of in de kantine genieten van koude rakker na een stevige pot voetbal. Het is als ying en yang. Toch zal je ondanks dat het bij elkaar hoort vreemd aangekeken worden als je tijdens een wedstrijd een blikje los trekt, maar volgens Luca Gatteschi is dit eigenlijk best een goed idee. Deze professor is een autoriteit op het gebied van sportvoeding en hij komt nu met het beste nieuws van de dag. "Bier is een completere drank dan welk energiesupplement dan ook", aldus professor Gatteschi.

Ja, je leest het goed. Alles wat je nodig hebt om te presteren kun je vinden in het goudgele vocht. De Italiaanse onderzoeker legde onlangs tijdens een conferentie uit waarom het gerstenat een goede vervanger is voor al die dure energiesupplementen. "Behalve het tegengaan van stress heeft het positieve effecten vanwege een kleinere hoeveelheid suiker en juist meer magnesium, fosfor en calcium. Het geheim zit in het graan en de hop. Laatstgenoemde heeft antioxiderende eigenschappen. Wetenschappers zijn bovendien bezig om in beeld te brengen wat de beschermende functie van hop is voor je neurosysteem."

Deze man heeft er jaren lang voor doorgeleerd dus wij durven zijn wijze woorden natuurlijk niet in twijfel te trekken. Hij vindt het dan ook onbegrijpelijk dat professionele clubs nog geen gebruik maken van bier om te herstellen na een intens potje voetbal. Zijn advies is dan ook dat voetballers van alle niveaus iedere dag twee koude pilsje naar binnen moeten laten glijden. Dus als dit weekend je trainer weer begint te zeuren dat je met een kater op het veld staat moet je hem dit maar even laten lezen. Hij zou trots op je moeten zijn dat je zo goed bezig bent met je gezondheid en je belonen met een basisplaats.

Reageer op artikel:
Professor adviseert voetballers bier in plaats van energiesupplementen
Sluiten