Waterkant maakt ultiem statement met gigantische Progress Pride Vlag

Kleur in ons kleine kikkerlandje, want de allergrootste Process Pride vlag hangt in jawel: Amsterdam. Het toffe gebaar is mogelijk gemaakt door Waterkant, een van dé chillste hotspots in onze hoofdstad. En of ze lekker bezig zijn, want dit soort statements kunnen we alleen maar aanmoedigen.

De Process Pride vlag is niet alleen een kleurrijke toevoeging aan het stadsbeeld, de vlag staat voor inclusiviteit. Jezelf kunnen zijn en jezelf mogen uiten. Voor velen vanzelfsprekend, maar voor veel mensen ook niet. Goed om daar ‘ns over na te denken.

Mooi gebaar

De vlag bestaat uit verschillende doeken en vormen samen een geheel van 82 bij 18 meter. Eén ding: je kunt er niet omheen. Het gebaar is net voor het begin van de Amsterdam Pride opgehangen en laat de stad extra shinen. Nog effe een stukje geschiedenis: de Process Pride vlag is in het leven geroepen door grafisch ontwerpen Daniel Quasar. Met zijn ontwerp wilde hij een grotere focus leggen op inclusie en voortgang.

Belangrijke boodschap

Amsterdam Pride vindt plaats vanaf 30 juli tot en met 7 augustus 2022. Tijdens de Pride kun je ruim 300 evenementen bezoeken. Aan elke community wordt gedacht en iedereen is welkom. Dit jaar maakt de Pride de switch van ‘mogen houden van wie we willen’ naar ‘mogen zijn hoe we ons voelen’. Tot 2016 heette Pride de Amsterdam Gay Pride, maar hier is verandering in gekomen omdat het woord ‘gay’ maar één aspect uitlicht in de community, terwijl er veel meer speelt. Pride draait om het vieren van vrijheid, van eigenheid en van liefde. Of je nou op man of vrouw valt, je man of vrouw voelt, allebei of geen van beiden, je graag uitbundig kleedt of liever niet opvalt, jong of oud bent, uit de stad of uit een dorp komt: alles is goed. Laat iedereen te allen tijde in z’n waarde, want zo moeilijk is dat niet.

Reageer op artikel:
Waterkant maakt ultiem statement met gigantische Progress Pride Vlag
Sluiten