Printerinkt is de duurste vloeistof op aarde

Redactie 24 mrt 2019 Entertainment

Jij hebt misschien een leuk HP’tje op je studeerkamer staan waar je af en toe eens een festivalkaartje uit laat rollen, maar heb je ooit beseft dat de inkt in je printer de duurste vloeistof op aarde is?

Niet benzine, olie of Gucci-parfum is de duurste vloeistof op aarde, maar printerinkt. Ja makker, niet voor niets wordt het ook wel het zwarte goud genoemd. De printers zelf worden vaak voor een spotprijsje aangeboden, maar het echte verdienen gaat pas beginnen als men de inkt of cartridges voor die printer gaat kopen.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor model je op de kop tikt, maar gemiddeld genomen gaat men uit van zo’n 2 euro per milliliter. Een snelle rekensom leert dat je dus al snel €2000 euro moet lappen voor een liter printerinkt. Daarmee is het veel duurder dan bijvoorbeeld goud of olie. Voor de prijs van een liter printerinkt kun je ook meer dan 250 liter olie kopen. Behoorlijk verschil als je het ons vraagt.

Daarom is het wel raadzaam om de juiste printer en de juiste papi’s te kiezen waar jij inkt besteld. Wel zo relaxed, voordat je een vermogen kwijt bent aan de toner of inkt. Soms kan zo’n bezuiniging je wel 75% schelen. Tel uit je winst. Als je wil besparen, dan moet je zeker eens kijken bij Alleeninkt.nl. Zij bieden cartridges en toners aan waardoor jij op de meest voordelige manier je festivalkaartje of vliegtickets uit kunt printen. Simpel gezegd: zij zijn bewezen de goedkoopste ten opzichte van de concurrentie. Dus je zou wel een oen zijn als je hier geen gebruik van zou maken.

Het aanschaffen van nieuwe inkt kan nogal frustrerend zijn. Opeens is je inkt op en dan moet je als de wiedeweerga nieuw spul hebben. Je moet weten welke inkt je precies nodig hebt en de kosten zijn ook wel handig om even uit te vogelen. Onze tip: zoek dit gelijk uit bij aanschaf van je printer, vervolgens kun je op tijd nieuwe bestellen en jezelf dus de nodige frustraties besparen.

Reageer op artikel:
Printerinkt is de duurste vloeistof op aarde
Sluiten