Maak kennis met de Porsche Macan EV: een elektrisch wonder van 600 pk

Porsche, de maestro van luxe en prestaties, is helemaal klaar om de boel op te schudden met zijn aankomende meesterwerk: de volledig elektrische Macan Crossover. Als je dacht dat de gewone Macan een beest was, wacht dan tot je over deze opwindende update hoort.

Laten we even terugspoelen. De Macan, voor het eerst onthuld in 2013, was het gouden kind van Porsche en groeide uit tot hun best verkochte model. Maar zet je nu schrap voor de game-changer: ze laten de brandstof achterwege en gaan volledig elektrisch.

Foto: Porsche

Niet zomaar een aanpassing

Dit is niet zomaar een aanpassing; het is een nieuw ontwerp van de grond af. Stel je een slankere, gemenere Macan voor, geboren uit de baanbrekende windtunnel van Porsche. Dankzij hun Active Aerodynamics-systeem hebben ze een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25 bereikt, waardoor het een van de meest gelikte cross-overs ooit is.

Foto: Porsche

Specsss

Vergeet nu de traditionele motoren. Porsche laat een bom met twee motoren vallen: 450 kW (dat is 603 pk) en een verbluffend koppel van 737,5 ft-lbs. En de geheime saus? Een lithium-ionbatterij van 800 volt die hem een ​​bereik van ongeveer 500 kilometer per oplaadbeurt geeft. Opladen is ook een fluitje van een cent: 10% tot 80% in minder dan 22 minuten bij een 400 volt-station. Kun je het geloven?

Foto: Porsche

Prestaties ten top

Prestatiejunkies, maak je geen zorgen. Deze Porsche heeft je gedekt. Ze hebben het Porsche Active Suspension Management-systeem, dempertechnologie met twee kleppen, luchtvering, dwarsvergrendeling op de achteras en achterasbesturing met een hoek van vijf graden toegevoegd. Het is een prestatie-extravaganza, waarbij de hoge normen van de Macan behouden blijven.

Houd je stoel vast, want de grote onthulling staat gepland voor 25 januari 2024. Productie? Nou, dat is waarschijnlijk net om de hoek. Maak je klaar voor een nieuw tijdperk van Macan-gekte!

Foto: Porsche
Reageer op artikel:
Maak kennis met de Porsche Macan EV: een elektrisch wonder van 600 pk
Sluiten