Deze Porsche GT3 RS Weissach is de natte droom van elke man op aarde

Mannen over de wereld hebben één ding gemeen: ze zijn gek op snelle, dure en mooie dingen. Deze drie kenmerken worden dan ook gecombineerd in deze prachtige bolide die te koop staat in de VS. Mocht je nog ergens een kruiwagen vol contanten hebben, ga dan zeker effe een bod op deze bloedmooie Porsche GT3 RS Weissach uitbrengen. 

Als er een land is in de wereld waar ze auto’s kunnen bouwen is het wel in Duitsland. Je hebt Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Audi en Opel. Er is er echter een die de kroon spant en dat is natuurlijk Porsche. De Porsche GT3 RS is dan ook nu al iconisch en super-exclusief. De felblauwe bolide is een lust voor het oog en maar weinig wagens geven je dat ‘wow-gevoel’, zoals deze dat kan.

Prachtige Porsche GT3 RS Weissach

Waarom kiezen voor een saaie kleur als je ook kan gaan voor een kleur waar je de blits mee maakt. Dit is volgens ons hoe de vorige eigenaar gedacht moet hebben toen hij dit pareltje aanschafte. We vinden het eigenlijk ook heel raar dat hij hem nu alweer de deur uit doet. Enfin, als je deze auto kan aanschaffen heb je waarschijnlijk genoeg centen om iets nog bruters te halen. Segment Bugatti Chiron, denken wij.

Als je de Porsche GT3 RS van buitenaf bekijkt ben je op slag verliefd. Zijn babyblauwe wangetjes en lieve uitstraling doen je denken aan het mooiste schepsel dat je ooit gezien hebt. De led-verlichting, immense velgen, aerodynamische vormgeving en carbonfiber-delen maken de auto verschrikkelijk bruut. Als deze knapperd langs je komt rijden wil je zeker wel even je nek omdraaien. De Porsche werd gebouwd in 2019 en is sindsdien in het bezit van de eerste eigenaar. Hij is er netjes mee omgegaan, want op de auto is geen krasje te vinden. We kunnen blijven opsommen wat er mooi aan deze auto is, maar dat zie je zelf ook wel.

Blauw racemonster

De Porsche heeft onder de motorkap een 4.0 liter zescilinder zitten en in totaal levert de motor 520 paardenkrachten en 470 Newtonmeter koppel. Dit houdt in Jip-en-janneketaal in dat de wagen de straattegels eruit trekt en een onwijs gruwelijk geluid produceert als je het gaspedaal naar de grond trapt. Niet alleen de ongeblazen zescilinder in de auto maken het een echte auto voor de puristen, ook de aangepaste ophanging maken hem uiterste geschikt voor een rondje Zandvoort.

Oase van comfort en sportiviteit

Het interieur van de bolide is ook niet mis. De Porsche heeft elektrisch verstelbare kuipstoelen, een rolkooi en hoogglans carbon inlegdelen. Weissach heeft de stoelen voorzien van een extra stiksel en alle bedieningspanelen zitten binnen handbereik. Wat mooi is aan een GT3 RS, is dat de wagen een moderne chronologische teller heeft. Verder spreekt de auto voor zichzelf. Als iemand aan jou vraagt wat een prachtige auto is, zeg jij voortaan gelijk: ”een felblauwe Porsche GT3 RS.” Oh ja, alsof het niet blauw genoeg was zijn de gordels de identieke kleur van de carrosserie.

Gallery

Foto’s: TheImageEngine

 

 

Reageer op artikel:
Deze Porsche GT3 RS Weissach is de natte droom van elke man op aarde
Sluiten