Porsche Design blaast de jaren ’70 een nieuw leven in met hun titaniumcarbide chronograaf

Porsche Design, bekend om hun slanke en krachtige auto’s, heeft even indrukwekkende lijn uurwerken. Hun nieuwste creatie, de Titanium Carbide Chronograph, is een throwback naar hun militair geïnspireerde horloges uit de jaren 70. Het is alsof ze een trip down memory lane hebben gemaakt om met dit stijlvolle en functionele stuk te komen.

Stel je dit eens voor: de jaren ’70, een tijd waarin militaire esthetiek en duurzaamheid een rage waren. De militaire horloges van Porsche Design uit die tijd waren iconisch vanwege hun robuuste design en goede functionaliteit. Ze waren meer dan alleen tijdwaarnemers; het waren gereedschappen die de zwaarste omstandigheden konden weerstaan.

Oud meets nieuw

Snel vooruit naar 2023, waar Porsche Design dat klassieke designethos heeft teruggebracht met een moderne twist. De Titanium Carbide Chronograph is een eerbetoon aan die vintage militaire horloges en bevat tegelijkertijd de allernieuwste technologie en materialen.

Foto: Porsche Design

Duurzaam en licht

Een van de opvallende kenmerken van dit horloge is het gebruik van titaniumcarbide. Nu weten we wat je denkt “wat is daar zo speciaal aan?”. Nou, titaniumcarbide is een ongelofelijk duurzaam materiaal wat niet alleen sterk is maar ook licht in gewicht. Het wordt vaak gebruikt in hoogwaardige toepassingen zoals de lucht- en ruimtevaart en de autosport, dus het past perfect bij een Porsche Design-uurwerk.

Knipoog naar de jaren ’70

Het horloge heeft een kast van 42 mm, die de juiste balans vindt tussen stevig en comfortabel om de pols. Het militair geïnspireerde ontwerp komt duidelijk tot uiting in het opvallende zwarte kleurenschema en de lichtgevende Arabische (Westerse) cijfers en wijzers. Bovendien is de chronograaffunctie een knipoog naar de bruikbaarheid en functionaliteit die deze militaire horloges uit de jaren ’70 definieerden.

Avontuurlijk uurwerk

In het skelet vind je een zeer nauwkeurig uurwerk van Zwitserse makelij dat ervoor zorgt dat je altijd op tijd bent, waar je avonturen je ook brengen. En over avonturen gesproken: het horloge is waterbestendig, dus het kan een paar dipjes aan zonder het te begeven.

Staaltje vakwerk

Maar misschien wel het leipste feature is de geweven textielband. Het is niet zomaar een band, her is geïnspireerd op het interieur van die in de sportwagens van Porsche. Het is alsof je een stukje auto-erfenis van Porsche om je pols draagt.

Foto: Porsche Design

In een wereld waar vintage-esthetiek en moderne innovatie samenkomen, is de Titanium Carbide Chronograph van Porsche Design een uurwerk dat meer is dan alleen een horloge. Het is een statement piece, een gespreksstarter en een bewijs van de rijke geschiedenis van het merk in het combineren prestatie en stijl. Het Porsche horloge is nu te pre-orderen voor 13,000 dollar.

Foto: Porsche Design
Foto: Porsche Design

 

Reageer op artikel:
Porsche Design blaast de jaren ’70 een nieuw leven in met hun titaniumcarbide chronograaf
Sluiten