Ga mee aan boord in de Porsche 919 Evo op de snelste Nürburgring ronde ooit

Redactie 6 jul 2018 Machines

De Nürburgring is het meest prestigieuze circuit ter wereld. Als je De Groene Hel met verve weet te doorstaan, dan kun je alles aan. 22,8 kilometer lang slingerend asfalt door de heuvelen van Duitsland. Alleen weggelegd voor de allersnelsten. Onlangs wist de Porsche 919 Evo het ronderecord te verpulveren.

Timo Bernhard wist Le Mans al op zijn naam te schrijven, maar nu en passant ook nog even het ronderecord op de befaamde Nürburgring te pakken. Dan ben je een aardige coureur hoor. Niet in de laatste plaats dankzij het stukje techniek op vier wielen. Zijn Porsche 919 Evo beschikt over een vermogen van 1.160 pk.

Bizar vermogen

Dat is des te opvallender als je bedenkt dat ‘ie dat vermogen weet te peuren uit een 2,0 liter V4. Met name dankzij de joekel van een turbo weet ‘ie daar 720 pk uit te persen. Tel daar de 440 pk sterke elektromotor bij op en je komt uit op deze enorme hoeveelheid vermogen.

Daarmee scheurde hij het circuit over in een tijd van 5:19:546. Het vorige record stond op 6:11:13, dus dat werd volledig aan flarden gereden. De gemiddelde snelheid lag op een bloedstollende 233 km/u. Doe je gordel om en vlieg de ronde mee in de extreme lap van de Porsche 919 Evo.

Foto: Porsche 

Reageer op artikel:
Ga mee aan boord in de Porsche 919 Evo op de snelste Nürburgring ronde ooit
Sluiten