Speciale Porsche 911 is hommage aan de overleden Ben Pon

redactie 1 Oct 2019 Machines

Ter ere van het 70-jarig bestaan van de Nederlandse Porsche-importeur werd deze 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr. 911 ontwikkeld in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur. Maar na het overlijden van de voormalig formule 1 rijder, werd in overleg met Porsche AG besloten de auto naar hem te vernoemen. En besloten een gelimiteerde productie op te zetten van 20 stuks.

Kenmerken

Deze bijzondere 911 is direct te herkennen door de kleur Fischsilbergrau. Dit grafiet-blauwe tintje komt overeen met Porsche 365. Dat is de auto die Pon in 1949 als eerste heeft voorzien van een Nederlands kenteken. De speciale uitvoering onderscheidt zich verder door de sierlijsten van aluminium rond de zijruiten en de SportDesign voorbumper en sideskirts. Aan de binnenkant kenmerkt het model zich door een exclusief interieur, ook in Grafietblauw en met GT-zilver. Die kleuren komen ook terug op de achterzijde van de sportstoelen en in de vloermatten. De definitieve samenstelling van het interieur wordt in de komende tijd pas gekozen.

Features

Er zit een ‘70 Pon Porsche Import’ logo op en maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting, net als de leren boordmap en het dito sleuteletui met ‘70’ logo in bijpassende kleuren. Verder brengt de speciale 911  een groot aantal andere extra’s mee, zoals achterasbesturing, led-matrix koplampen met PDLS Plus, een elektrisch bedienbaar schuifdak en een sportuitlaat. Onder de achterklep ligt de bekende 3,0-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotor met 450 pk en 530 Nm. Wij vinden het een beauty.

Overlijden

Afgelopen augustus werd bekend gemaakt dat de hoofdtribune op het circuit van Zandvoort naar Ben Pon vernoemd zou worden. In een persbericht van Pon Holdings staat dat het Ben niet meer gegund is om volgend jaar zelf over het circuit te scheuren. Pon was de oudste Nederlandse Formule 1-coureur, rust zacht ouwe baas.

 

Reageer op artikel:
Speciale Porsche 911 is hommage aan de overleden Ben Pon
Sluiten