Zeldzame Porsche Carrera GT Speedster uit 1957 gaat onder de hamer

redactie 24 Aug 2019 Machines

Weer een wagentje om je vingers bij af te likken en in de schijnwerpers te plaatsen. Deze Porsche uit 1957 is een pareltje te noemen. Dit weekend gaat de auto onder de hamer bij Sotheby’s en gegadigden kunnen zich nog melden.

Vroeger was alles beter. Dat lijkt helemaal waar te zijn wanneer we de Porsche 356 A Carrera GT Speedster zien. Wat een prachtige bolide is dit toch. De vormgeving, kleur, interieur, lijnen en geluid, het klopt simpelweg allemaal. Het is perfect op elkaar afgesteld.

FHM-Porsche 1957
Darin Schnabel

Bang hoef je niet te zijn dat de buurman met dezelfde wagen aan komt zetten want er zijn er in deze uitvoering slechts 12 gemaakt, over zeldzaamheid gesproken. De gereviseerde motor is terug te vinden in het midden van de wagen en is een 1,5L blok dat 110 paardenkrachten levert. Dat doet tegenwoordig vermoeden dat de Porsche niet vooruit te branden is, maar dankzij de sublieme wegligging, uitstekende versnellingsbak en hoogwaardige kwaliteit van de motor rij je op de bochtige weggetjes nog steeds iedereen d’r uit.

Darin Schnabel
Darin Schnabel

Wat kunnen we er toch van genieten als vorm en functie zo goed samenkomen. Naar verwachting moet je wel voorzien zijn van diepe zakken om de Porsche uit 1957 op de kop te tikken, een bedrag met zes nullen ligt in het vooruitzicht.

 

Airows

Reageer op artikel:
Zeldzame Porsche Carrera GT Speedster uit 1957 gaat onder de hamer
Sluiten