Met deze matzwarte Porsche 911 GT3 RS toon je geen genade op de weg

redactie 28 Aug 2019 Machines

Ze is zo donker als de nacht en zo luid als een leeuw. We hebben het natuurlijk over de monsterlijke Porsche 911 GT3 RS in het matzwart. Met deze beauty zul je alle koppies laten draaien en elke andere bestuurder op de weg ver achter je laten. Zelfs de politie maakt geen schijn van kans (maar dat heb je niet van ons). 

Deutsche kwalizeit

De Duitsers stellen als het om auto’s gaat eigenlijk nooit teleur. Met Porsche, Mercedes, Audi, Panzerwagen. Je weet het wel. Maar met deze schitterende vertoning laten zij toch maar weer eens zien wie de absolute koning is. Als jij met dit Duitse hengst aankomt zetten, zal iedereen voor je buigen. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: De koning is gearriveerd.

matzwarte Porsche 911 GT3 RS
matzwarte Porsche 911 GT3 RS
matzwarte Porsche 911 GT3 RS

Design, specificaties en cijfertjes

De strakke lijnen en de matzwarte wrap nodigen je uit om de regels te verbreken. Als er een uiterlijk nachtmerries achter laat, dan is het deze wel. Maar niet alleen het uiterlijk van dit monster is angstaanjagend. Door de 500 pk die samengaat met de 4,0-liter zescilinder ligt iedereen wakker. De sterke boxermotor loopt op tot 9.000 toeren per minuut die op zijn plaats dan weer de topsnelheid van 310 km/u mogelijk maakt. In 3,2 seconden ga je van de 0 naar de 100 km/u. Verder schakel je super gemakkelijk en snel via de nieuwste PDK-techniek. De bekende flipperbak.

matzwarte Porsche 911 GT3 RS interieur

De perfecte machine

Met de eerder genoemde specificaties biedt de GT3 RS je dan ook alle mogelijkheden. Je kan lekker scheuren op het circuit en de gewone menschen op de openbare weg de stuipen op het lijf jagen. De status die je hiermee afdwingt op de weg, is toch wel een beetje de droom van elke zichzelf respecterende jongeman. Dit beest is dan ook de perfecte machine voor elke autoliefhebber, behalve Jesse Klaver-achtige milieutypes. Wel zullen de meesten onder ons nog even wat envelopjes voor onze verjaardag vragen, voordat we ons de bombastische bezitter kunnen noemen van deze prachtige wagen. De Porsche GT3 RS rolt pas na een betaling van 189.950 euro aan Thijs Timmermans bij jou de garage binnen.

matzwarte Porsche 911 GT3 RS

Foto’s: Thijs Timmermans

TopGear.nl

Reageer op artikel:
Met deze matzwarte Porsche 911 GT3 RS toon je geen genade op de weg
Sluiten