Dit zijn de populairste PS5 games van 2023

Het vizier staat voor de meesten op 2024, maar Sony kijkt nog heel eventjes terug op het afgelopen jaar met een lijstje van de meest gedownloade Playstation games van 2023. Op haar eigen website maakt Sony de populairste PS5, PS4 en VR games van het afgelopen jaar bekend, en daar staan een paar opvallende titels in.

Hoewel de gamer afgelopen jaren flink geteisterd is door een tekort aan PS5’s, konden we begin 2023 eindelijk op een normale manier de spelcomputer kopen. Geen shady websites of lange wachtlijsten, nee, je kon vorig jaar gelukkig gewoon weer een winkel als Mediamarkt binnen piepen om er eentje op te halen. Maar welke spellen hebben de gelukkige eigenaren van de spelcomputer nu gespeeld op hun nieuwe speeltje?

Populairste PS5 games 

In de Europese lijst staat voetbalspel EA FC 24 fier aan kop. En dat is niet zo opmerkelijk, want bijna elk jaar prijkt er wel een nieuwe FIFA game trots bovenaan het lijstje. Zo ook in 2022 en 2021. Op de tweede plek staat Hogwarts Legacy, de langverwachte game uit het Harry Potter universum is dus met open armen ontvangen op ons continent. De top drie wordt afgesloten met de nieuwste Call of Duty game, Modern Warfare 3. En het feit dat deze game in de top drie staat is knap, want de game is pas in november uitgekomen.

In de Verenigde Staten spelen ziet het lijstje er dan weer iets anders uit. Op de eerste plek staat onze nummer twee, Hogwarts Legacy, en op de tweede plek staat onze nummer drie, Modern Warfare 3. De top drie wordt gecomplementeerd door een superheldengame, Marvel’s Spider-Man 2 weet zichzelf de derde plek binnen te zwieren.

PS4 nog steeds populair

Hoewel de PlayStation 5 inmiddels alweer drie jaar uit is, spelen er nog opvallend veel mensen op de PlayStation 4. Wat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat de PS5 tot vorig jaar zo’n beetje onmogelijk was om te verkrijgen. Ook van de PS4 heeft Sony een lijstje samengesteld, en alleen de nummer één komt overeen met het lijstje van zijn oudere broer. EA FC 24 is ook op de oudere console de meest gedownloadde game in Europa. De andere games in de top drie zijn opvallend, want dat zijn niet echt bepaald nieuwe games te noemen. Minecraft en cowboygame Red Dead Redemption 2 voltooien de top drie.

Het is in ieder geval altijd leuk om te kijken wat je collega gamers aan het spelen zijn. Benieuwd naar de volledige lijst? Op de website van Sony vind je die!

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste PS5 games van 2023
Sluiten