Dit Poolse huis is voorzien van een volledig bewegende ruimte

Sommige architecten blijven je verbazen. Als je denkt alle huizen wel een beetje gezien te hebben, dan duikt er weer een prachtig en uniek ontwerp op. Zo ook dit meesterwerk van Robert Konieczny. Het witte paleisje is geïnspireerd door kwadrantgereedschap van een astronaut dat werd gebruikt om sterren in kaart te brengen en heeft een bewegende kamer.

Het Poolse huis is dus voorzien van een langwerpige ruimte met glazen muren. Aangedreven met motortjes speelt de ruimte met de lichtval, zodat je op elk moment van de dag optimaal kan genieten van het daglicht. Hij reist tussen de woonkamer en de spa, die uiteraard ook in het huis te vinden is. Mocht de zon je even te veel worden, dan kan je altijd de zonneschermen laten zakken.

Champagne en kaviaar

We hebben niet echt een idee wat het huis kost, maar we gaan er van uit dat ‘ie een stukkie duurder is dan de standaard starterswoning. Misschien de prijs van een studentenkamer in hartje Amsterdam? Op de foto’s zien we in ieder geval dat de buurt vol staat met kasten van huizen, dus je kan je decadente buren ook uitnodigen om van een glaasje champagne en kaviaar te genieten in het zonlicht van je bewegende kamer. Da’s toch heerlijk?

Foto’s: Robert Konieczny

 

Reageer op artikel:
Dit Poolse huis is voorzien van een volledig bewegende ruimte
Sluiten