Politie ontdekt kartel-achtige onderwereldgevangenis inclusief martelkamer

Eén ding is zeker: als je bij de politie werkt heb je wel een paar sterke verhalen in het archief. De brigadiers van regio Brabant kunnen er weer een bijschrijven, want zij troffen een paar weken geleden een heuse onderwereldgevangenis, inclusief een martelkamer aan.

Dit zijn leipe kartelpraktijken hoor. Narcos in de polder. U vraagt, wij draaien. Maar goed, we zijn dan ook een Narcostaatje. Vandaag maakte de politie bekend dat ze op maandag 22 juni zes mannen hebben gearresteerd voor betrokkenheid bij een ontdekte onderwereldgevangenis in Wouwse Plantage.

Encrochat gehackt

Het bestaan van deze onderwereldgevangenis werd ontdekt na het ontcijferen van cryptocommunicatie-provider Encrochat. Dit zijn die telefoontjes waarmee je kunt communiceren zonder afgetapt of gehackt te kunnen worden. Totdat het hele systeem wordt gehackt, zoals vorige week naar buiten kwam. Een grote slag voor onze dappere dienders in de strijd tegen zware criminaliteit.

Al die zware jongens zitten nu met het zweet in de bilnaad thuis verstopt, want de politie heeft een gigantische hoeveelheid data om doorheen te spitten. De boeven dachten met het gebruik van Encrochat onschendbaar te zijn, dus deden ze ook niet echt moeite meer om in codetaal te communiceren. De politie is nu bezig om die vrachtwagens vol met bewijsmateriaal in kaart te brengen. Tsja, daar zouden wij als Brabantse drugsbaron of lid van de Mocro Maffia ook zenuwachtig van worden.

“Als gereedschap vond de politie onder meer een snoeischaar, takkenzaag, en tangen”

Onderwereldgevangenis met martelkamer

Uit die data is nu dus deze onderwereldgevangenis ontdekt. In de loods vond de politie zeven zeecontainers. Zes van die containers waren ingericht als cel waarin mensen vastgebonden konden worden. De andere zeecontainer wilde je helemaal niet naartoe gebracht worden, want dit was de martelkamer van dienst. Als gereedschap voor deze lugubere martelkamer vond de politie onder meer een snoeischaar, takkenschaar, takkenzaag, scalpels, tangen, handboeien, vingerboeien, tape, bivakmutsen en zware katoenen zakken die over het hoofd getrokken kunnen worden. We denken niet dat de boeven de lengte van de heg heel belangrijk vonden, dus je kan zelf wel een voorstelling maken hoe dat er in bepaalde situaties aan te moet zijn gegaan.

Verder vond de politie nog twee snelle BMW’s (dan denken wij aan de M-modellen) en drie gestolen bestelbusjes. Bij een inval in Rotterdam vonden ze nog zeven handvuurwapens, een Chinese versie van de AK-47 en nog 25 andere wapens. Oh ja, en laten we de 24 kilo MDMA niet vergeten.

Straf

De mannen hangt een gigantische straf boven het hoofd, want ze worden onder meer verdacht van ontvoering, gijzeling, zware mishandeling, afpersing en deelname aan een criminele organisatie. Prettige wedstrijd. Dat wordt even Gerard Spong bellen. Hier kun je het persbericht van de politie nog even op je gemakje doorlezen. Het filmpje dat de politie heeft gedeeld van de ontdekking van de onderwereldgevangenis is zeker meer de moeite waard.

Reageer op artikel:
Politie ontdekt kartel-achtige onderwereldgevangenis inclusief martelkamer
Sluiten