Ontwerpwedstrijd brengt supersonische Polestar conceptcar voort

Polestar, de Zweedse fabrikant van elektrische auto’s, heeft foto’s uitbracht van een heerlijke conceptcar. Deze wagen is het resultaat van een ontwerpwedstrijd om beginnende auto-ontwerpers een kans te geven iets baanbrekends te creëren. De Polestar Synergy is het resultaat van bloed, zweet en tranen van de ontwerpers. En man, wat hebben die gasten geleverd.

De elektrische supercar van Synergy is een absolute knaller. Het lijkt alsof het rechtstreeks uit een sciencefictionfilm komt, een beetje futuristisch. Het ontwerp is strak, futuristisch en simpelweg om van te kwijlen.

Hoge ogen gooien

De Synergy heeft aerodynamische lijnen waar je hart sneller van gaat kloppen, alleen al door ernaar te kijken. Stel je voor dat je in deze beauty over de snelweg rijdt, de mensen die kijken krijgen spontaan last van hun nek door het naar links en rechts volgen.

Bron: Polestar

Foto: Polestar

Ontwerpwedstrijd

Maar wat deze auto nog specialer maakt, is dat het niet zomaar een grote ontwerper is die het concept bedacht. Nee, het is een groep getalenteerde individuen die de ontwerpwedstrijd hebben gewonnen. Deze winnaars zijn geen veteranen in de autobranche, het zijn alledaagse autoliefhebbers met een passie voor design. Polestar moedigde de deelnemers aan om buiten de lijntjes te kleuren en met een ontwerp te komen dat de grenzen zou verleggen van wat een elektrische supercar zou kunnen zijn. Ze hebben die uitdaging genailed.

Foto: Polestar

Milieuvriendelijke krachtpatser

De body van de Synergy is een naadloze mix van vorm en functie. Het gaat niet alleen om er goed uit zien, hij is ontworpen om de aerodynamische efficiëntie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat deze supercar over de weg snijdt als een heet mes door de boter. En uiteraard is hij volledig elektrisch, wat betekent dat hij er niet alleen mooi uitziet, maar ook een milieuvriendelijke krachtpatser is.

Hoe zit het met het in het interieur? Nou, de winnaars van de hebben er niet op bezuinigt. De cabine is een futuristisch wonder, met hightech features die je het gevoel geven dat je een ruimteschip bestuurt. Een droom die uitkomt voor elke chauffeur.

Foto: Polestar

Wat we wel moeten vermelden is dat de Polestar Synergy op dit moment slechts een concept is. Dus we moeten wel nog even hopen dat Polestar dit zieke ding dan ook echt op de markt brengt. Tot die tijd blijven wij weg zwijmelen bij de foto’s.

 

Reageer op artikel:
Ontwerpwedstrijd brengt supersonische Polestar conceptcar voort
Sluiten