Complete set Pokémonkaarten van de eerste serie onder de hamer voor duizelingwekkend bedrag

redactie 14 Aug 2019 Entertainment

Je jeugd beleven in de jaren 90 was zo slecht nog niet. Er waren dan wel nog geen AirPods, smartphones of kekke apps met 20.000 verschillende functies, maar er was wel kwaliteit beschikbaar. Wij hadden Pokémonkaarten. En laten we eerlijk zijn, wat gaf nu meer spanning en een fijner gevoel dan een nieuw pakje kaarten open te scheuren?

Dat was magisch. De onwetendheid wat je in het pakje zou aantreffen hield iedereen bezig. Wanneer Snapchat of Insta Stories toen al had bestaan, was iedereen live gegaan bij het openen van zijn nieuwe pakje Pokémonkaarten. De Japanse serie beheerste onze levens.

FHM-Pokémonkaarten
Beeld: Goldin Auctions

Dat Pokémon nog altijd ongekend populair is, blijkt wel uit de belangstelling voor deze collectie Pokémonkaarten uit 1999. De complete set van de allereerste serie werd onlangs geveild en ging van de hand voor $150.000. Ja, je leest het goed, honderdvijftigduizend rinkelende knaken werden er neergelegd door een Pokémonliefhebber. We hadden het zomaar zelf kunnen zijn.

De officiële toezichthouder van de beroemde serie gaf aan dat de kaarten in werkelijk perfecte staat verkeerden, wat de prijs opdreef. Het veilinghuis voegde daaraan toe dat er in deze goede toestand nauwelijks nog Pokémonkaarten beschikbaar zijn, hooguit zo’n 50 per kaartje terwijl dat er ooit miljoenen waren. Dit doet de zeldzaamheid en prijs ook goed.

FHM-Pokémonkaarten
Beeld: Goldin Auctions

Heb je zelf nog wat liggen van de eerste serie? Het kan geen kwaad even te checken op eBay hoeveel ze waard zijn! En de meest gewilde? Dat is natuurlijk Charizard! Deze kaart in goede doen gaat voor minimaal €4000 onder de hamer.

FHM-Pokémonkaarten
Beeld: Goldin Auctions

Credits: Goldin Auctions

LadBible

Reageer op artikel:
Complete set Pokémonkaarten van de eerste serie onder de hamer voor duizelingwekkend bedrag
Sluiten