Quinta Witzel: “We draaien een miljoenenomzet met Poké Perfect”

dec 28 2023, 11:45 Podcast
qw
Quinta Witzel reisde heel de wereld over als succesvol model, maar gooide het roer van haar carrière 180 graden om toen ze het gouden idee kreeg om de poké bowl in Nederland te introduceren. Met haar bedrijf Poké Perfect is zij een van dé food ondernemers van Nederland. Inmiddels geeft de 32-jarige blondine leiding aan een bedrijf met 14 vestigingen, and counting. Maar hoe zet je zo’n business op? FHM spreekt haar in een nieuwe aflevering van Vrouwen aan de Top.
Luister de podcast met Quinta Witzel hier op jouw favoriete podcastplatform .
Zoals altijd nemen we eerst het CV door met onze gast, waar we erachter komen dat Quinta haar eerste werkende stappen zetten in de bediening bij van der Valk. De blondine werd echter al snel ontdekt als model, waar ze werkte op plekken over de hele wereld. Zo woonde ze een lange periode in New York. Maar hoe goed verdient dat nou? “Dat verschilt heel erg per job. Shows verdienen niet goed. Die shows zijn een investering in de rest van het seizoen. Hoe betere shows je loopt, hoe meer opdrachten je gaat doen en dus meer geld verdient, zegt Quinta.

Modellenwerk

“Het echte geld zit in de commerciëlere klussen: haarjobs, make-up jobs, de grotere kledingmerken en campagnes. Het hoogste bedrag dat ik ooit heb binnengehaald? Ik heb wel eens een hair job gedaan waar ik 30.000 euro voor kreeg. Dat is makkelijk, want dat is binnen één dag verdiend. Maar als het meezit krijg je elk jaar buy-outs. Daar zit het echte geld in. Als zo’n merk elk jaar een campagne verlengt, dan krijg je geld zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Dat is ideaal.”

"Dat was wel een eureka-moment"

Maar hoe transformeert een modellencarrière zich opeens in een ondernemerscarrière? “Door modellenwerk heb ik altijd gezond geleefd. Ik heb een behoorlijke tijd in New York gewoond, waar je alle hippe tenten hebt die er bestaan. Ik had niet eens een keuken in mijn appartement, ik at altijd buiten de deur. Toen ik terugverhuisde naar Amsterdam, had ik moeite om die levensstijl vol te houden. Als ik met mijn studie bezig was en ik wilde wat gezonds lunchen, dan was dat er niet echt. Waar kan ik nu snel iets gezonds, lekkers en betaalbaars te eten halen? Toen was in een keer het idee geboren dat in Nederland ruimte was voor iets nieuws. “Op die manier ben ik dat ondernemerschap ingerold, maar dat was helemaal niet de planning. Ik wilde op de Zuidas werken.”

Het gouden idee

Het zaadje was geplant, maar het kwartje moest nog vallen. “In het eerste jaar van mijn studie ging ik terug naar New York om vrienden te zien. Tijdens die trip zag ik dat daar een poké tent werd geopend. Toen had ik zoiets van: ik moet de poké bowl naar Nederland halen. Dat was wel een eureka-moment van: dit is het, dit is wat mist, let’s go for it.”

Hulp

Quinta was de allereerste die het Hawaïaanse gerecht naar Nederland haalde. “Dat is wel een grappig verhaal”, vertelt de ondernemer. “Mijn oudste zus heeft een tijdje in Los Angeles gewoond, waar ze een tijdje heeft gedatet met de chef-kok van de Playboy Mansion van Hugh Hefner. Hij werkte inmiddels op superjachten, maar wij hadden hem gebeld om wat advies in te winnen over de poké bowl. Hij zei dat we onze kans moesten pakken. Wij hadden alleen wat ervaring in de bediening bij van der Valk, we hadden nog nooit een horecaconcept gestart. Daar komt zoveel bij kijken. We vroegen hem of hij zou kunnen helpen bij de opstartfase. Hij was enthousiast, waarna we hem de eerste twee maanden hebben ingehuurd om ons te helpen bij de opstart. Dat was echt fantastisch. Het allerbelangrijkst van zo’n concept is natuurlijk dat het eten goed is. Heel veel dingen dat hij heeft geïmplementeerd gebruiken we nog steeds bij Poké Perfect.”

Aflevering met Quinta

Het hele ondernemersverhaal horen van Quinta Witzel. Check hieronder de aflevering op YouTube of luister het in jouw favoriete podcastapp.

Podcast luisteren met Quinta Witzel

Je bekijkt de aflevering met Quinta Witzel in de YouTube versie hierboven, maar je kan ‘m natuurlijk ook luisteren via fhmpodcast.com . Welke succesvolle vrouw zou jij te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram, TikTok of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast , zodat je niets hoeft te missen. ​
Delen met
Ook interessant