Schok in pizzaland, Pizza Hawaii nu verkrijgbaar in Italië

Als de Italianen ergens om bekend staan, is het wel de (tikkeltje chauvinistische) liefde voor hun typische Italiaanse gerechten. Pasta en pizza is inmiddels wereldwijd niet meer weg te denken uit de restaurants, maar op één gerecht waren de Zuid-Europanen minder trots. Sterker nog, ze weigerden het pertinent te serveren in hun land.  

Tot nu, want tot iedereens verbazing is vandaag de dag in Napels een gerecht te verkrijgen die menig Italiaan het liefst voor altijd van de aardbodem zou willen laten verdwijnen.

Pizza Hawaii 

Het restaurant van pizzaiolo Gino Sorbillo in Napels verkoopt tegenwoordig namelijk de Pizza Hawaii, of margherita con ananas zoals onze Gino ‘m op de kaart zet. Een grote schok voor het Italiaanse volk en misschien wel voor iedereen die de Italiaanse keuken liefheeft. Uitgerekend in de bakermat van de pizza, wordt vandaag de dag het door velen verguisde gerecht geserveerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antonio Sorbillo (@totosorbillo)

Italië verontwaardigt

Dat wordt logischerwijs niet door iedereen goed ontvangen. Onze Gino is landelijk nieuws en wordt de keuze van de pizzamaker op nationale televisie even grondig besproken. Ook kan Sorbillo de socials maar voorlopig even laten voor wat het is, want ook daar wordt de pizzaiolo met de grond gelijk gemaakt door boze Italianen. Een pizza met ananas verkopen, hoe durft de beste man.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GINO SORBILLO ®️ (@sorbillo)

Van geen kwaad bewust

Gino is zelf overigens van geen kwaad bewust: “waarom voelen mensen zich beledigd?” vraagt hij zich hardop af tegen CNN, “Niemand dwingt je om het te kopen”. Daar zit wat in, ouwe pizzabakker. Of onze Napelse pizzaiolo de Hawaii zelf ook lekker vindt? Daar lijkt het wel op, “Als je goede ingredienten samenbrengt, wordt het lekker”. Geen speld tussen te krijgen. Mocht je binnenkort Napels aandoen voor een citytrip en zin hebben in een pizza met ananas, voor zeven euro krijg je er eentje geserveerd. De vieze gezichten van langslopende Italianen moet je dan maar even voor lief nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GINO SORBILLO ®️ (@sorbillo)

Reageer op artikel:
Schok in pizzaland, Pizza Hawaii nu verkrijgbaar in Italië
Sluiten