Spaans race event zoekt pitspoezen met borstomvang van 1 meter

redactie 5 apr 2019 Entertainment

Bij de Formule 1 zijn de grid girls inmiddels in de ban gedaan, mede door de ophef rondom #MeToo. Gelukkig kunnen deze dames nu hun heil ergens anders vinden. Zoals bij het Spaanse Circuito de Navarra waar dit weekend een Formule 4-toernooi wordt gehouden. De kwaliteitseisen die de organisatie stelt aan hun pitspoezen? Grote borsten met een omvang van 1 meter. En dat werd ze niet in dank afgenomen. 

Vlak voor aanvang van het toernooi ging de organisatie nog op zoek naar twee dames om het toernooi op te fleuren. In de advertentie vraagt het bedrijf: “Er is een vergoeding begroot van 200 euro, plus eventuele extra kosten. Er is wel één vereiste: je moet een borstomtrek hebben van tussen de 95 en 100 centimeter.”

Protest

Dit schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Op Twitter werd de organisatie dan ook aangesproken op hun “seksistische” advertentie. Zij excuseerden zich voor dit voorval en gaven de schuld aan het bedrijf dat de advertentie heeft opgesteld. Vanuit de kant van de pitspoezen wordt juist geïrriteerd gereageerd op de ophef. Er wordt geklaagd dat er zo steeds minder werk voorradig is voor ze. Bovendien benadrukken ze dat je niet verplicht bent om deze baan te doen. “Take it or leave it”.

Reageer op artikel:
Spaans race event zoekt pitspoezen met borstomvang van 1 meter
Sluiten