Petr Cech: van beste keeper ter wereld naar ijshockey-doelman in de Elite League

De 41-jarige topkeeper uit het voetbal heeft een schitterende transfer te pakken? Nee, niet binnen de voetbal, maar binnen het ijshockey. De Chelsea-legende maakt een verrassende overstap naar het beste ijshockeyteam in Groot-Brittannië, de Belfast Giants. Ze hebben vorig seizoen de Elite League Grand Slam gewonnen en worden gezien als de absolute toppers van het land.

De 41-jarige Cech, voormalig doelman van Chelsea en Arsenal, stond meer dan 600 keer tussen de palen in de Premier League en wordt beschouwd als een van de beste keepers van de laatste decennia. Aan het eind van het seizoen ‘18-’19 hing Petr zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Verrassend genoeg maakte hij destijds al snel de overstap naar ijshockey en sloot zich aan bij Guildford Phoenix, een team in de vierde divisie.

Petr Cech was als jochie in Tsjechië flink aan het ijshockeyen, maar toen hij serieus de voetbalkant op ging, moest hij helaas zijn ijshockeypak even opzij leggen. Prioriteiten, hè.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Belfast Giants🏒 (@belfastgiants)

Vervolgens sloot de Tsjech zich afgelopen juni aan de Oxford City Stars, een team uit de tweede ijshockeydivisie, als hun doelman voor het seizoen 2023-24. En nu schiet hij de Belfast Giants (tijdelijk) te hulp om daar zijn kunsten te vertonen.

Belfast Giants

Daar wordt ‘ie met open armen ontvangen, want in Belfast zijn ze maar al te blij met de overstap van Cech. “Petr is een megagoede atleet, die weet wat er nodig is om op het hoogste niveau te presteren” zei Adam Keefe, de coach van de Belfast Giants, die onlangs voor de zevende keer kampioen werden in de Elite Ice Hockey League.

@nhl Soccer keeper 🤝 hockey goalie. #PetrCech joined the @Chicago Blackhawks ♬ original sound – NHL

Chelsea

Cech kwam in 2004 naar Engeland vanuit Rennes en was een van de eerste aankopen tijdens het tijdperk van Roman Abramovich bij Chelsea. Daar pakte hij vier keer de Premier League-titel in 11 jaar, plus nog vijf FA Cups, drie League Cups, de Champions League én de Europa League.

Arsenal

In 2015 maakte hij de overstap naar Arsenal en bleef daar tot hij vier jaar later zijn kicksen aan de wilgen hing, met meer dan 440 optredens in totaal in de Premier League. Niet te vergeten, hij veroverde ook nog eens 124 caps voor Tsjechië gedurende zijn 14-jarige internationale carrière. Petr Cech, een voetballegend, maar nu op het ijs!”

EA Sports FC 24

Misschien nog wel meer reden tot feest binnenkort als het om Cech gaat: fans van EA FC (de oude FIFA) speculeren ondertussen volop over een speciale FUT-kaart voor deze held.

Reageer op artikel:
Petr Cech: van beste keeper ter wereld naar ijshockey-doelman in de Elite League
Sluiten