Cillian Murphy rookte een duizelingwekkende hoeveelheid peuken tijdens de opnames van Peaky Blinders

redactie 31 Jul 2019 Entertainment

Iedere fan van BBC’s hitserie Peaky Blinders weet dat de hoofdpersonen gigantische hoeveelheden Whisky en sigaretten wegzetten in de afleveringen. Tijden waren toen anders en over de gezondheid van de longen maakte niemand zich nog druk.

Helen McCrory, Tante Polly in de serie, deed in een interview met het British Film Institute een boekje open over het gebruik van deze middelen en de artsen onder ons kunnen maar beter even Dokter Bibber gaan spelen.

FHM-Peaky Blinders
Beeld: BBC

Tijdens het opnemen van Peaky Blinders rookt de familie Shelby een complete tabakszaak leeg en Cillian Murphy spant de kroon als hoofdpersoon met de meeste schermtijd. De beelden waarom hij met sigaretje te zien is zijn niet aan te slepen. Natuurlijk gaan de opnames niet in één keer goed waardoor het aantal gepafte peuken omhoog schiet.

De makers rekenden volgens Helen McCrory uit dat Cillian gedurende een gemiddeld seizoen zo’n 1000 sigaretten rookt, ongekend veel natuurlijk en niet bepaald goed voor de lichamelijke staat van de populaire acteur.

Kleine spoiler wel van tante Polly: “No actors were killed in the making of Peaky Blinders. We don’t inhale.” En met de nieuwe, strengere gezondheidseisen voor op de set mag er nergens gerookt worden waardoor de sigaretten niet gevuld zijn met tabak, maar met kruidenblaadjes waardoor de acteurs nog jarenlang meekunnen. Gelukkig maar want wij kunnen geen genoeg krijgen van deze geweldige serie! Check hier alvast de trailer van het nieuwe, vijfde seizoen!

LadBible

Reageer op artikel:
Cillian Murphy rookte een duizelingwekkende hoeveelheid peuken tijdens de opnames van Peaky Blinders
Sluiten