Peaky Blinders seizoen 5 is losgebarsten

redactie 26 Aug 2019 Entertainment

Gisteren was het dan eindelijk zo ver! Het langverwachte 5e seizoen van de hitserie: Peaky Blinders, ging in premieré bij de tv-zender BBC One. Tommy Shelby (Cillian Murphy) en zijn bekende bende de Peaky Blinders zijn weer terug en staan in dit nieuwe seizoen voor een nog onbekende uitdaging in een nieuw werkveld.

View this post on Instagram

"The corridors of Westminster are very dimly lit, and for those who make the rules, there are no rules." #PeakyBlinders

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) on

De inmiddels beruchte goed geklede gangsters uit Birmingham zijn terug. De serie kende gisteren alweer de start van zijn vijfde seizoen en brengt de Shelby familie naar een nieuw werkveld: De politiek. Terwijl Tommy Shelby en zijn mannen nog bijkomen van de felbegeerde strijd met Amerikaanse maffioso Luca Changretta (Adrien Brody) uit seizoen 4, besloot Tommy Shelby om zijn kansen te wagen in de politiek. Op deze manier kan hij zelf bepalen wat de wetten zijn en hoe deze worden gevolgd. We weten inmiddels dat dit seizoen zich afspeelt in de financiële crisis van 1929. Tommy raakt in contact met een gewaagde politicus, gespeeld door Sam Clafin, die een nieuwe visie bespreek voor Groot Britannië. Tommy’s beslissingen bepalen nu niet alleen de toekomst van zijn familie, maar ook de toekomst van hun hele natie. Mocht je nog helemaal niet bekend zijn met de nieuwe verhaallijn, bekijk dan nog snel even de spannende trailer.

Netflix

Nu zullen de meesten van jullie de bekende serie kennen via Netflix en niet via BBC One. Wees niet getreurd, want het vijfde seizoen komt binnenkort ook gewoon op Netflix te staan. De oorspronkelijke hitserie van de BBC staat namelijk vanaf 4 oktober ook gewoon op de populaire streamingsdienst. Maar duurt dit jou te lang, dan kun je vanaf nu de serie volgen op BBC One, met vanavond de tweede aflevering om 22:30. Na vanavond zullen de resterende afleveringen iedere zondag van de week om 22:00 worden uitgezonden. Schenk jezelf een glas whisky in en geniet van het nieuwe seizoen Peaky Blinders.

View this post on Instagram

The #PeakyBlinders are back in one hour. Series 5, Episode 1, 9pm, @bbcone.

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) on

Reageer op artikel:
Peaky Blinders seizoen 5 is losgebarsten
Sluiten