Een spannende preview op het PDC World Darts Championship met Nederlandse glorie

Dartliefhebbers opgelet! Het PDC World Championship Darts is weer volle bak aan de gang en wij hebben een voorproefje van een paar matchups die ongetwijfeld het podium in vuur en vlam zetten. De spanning, pure adrenaline en toch ook wel de heerlijke sfeer die er heerst terwijl de beste in de branche het tegen elkaar opnemen is goud waard.

Van Duijvenbode vs Krcmar

Laten we beginnen met een clash van jewelste: Dirk van Duijvenbode AKA ‘Aubergenius’ (vanwege zijn werk op een auberginekwekerij) neemt het op tegen de Kroatische sensatie Boris Krcmar AKA ‘The Biggest.’ De Nederlandse dynamo Dirk met zijn unieke werpstijl tegen de Kroatische krachpatser. Het is een krachtmeting die de betekenis van uitmuntend darten opnieuw zou kunnen definiëren. Zal Dirks onorthodoxe aanpak de overhand krijgen, of zal de precisie van Krcmar de schijnwerpers stelen? Maak je klaar voor een nagelbijter!

Ranking wereldlijst: 12 (van Duijvenbode) tegen 61 (Krcmar)

Wattimena vs Schindler

Laten we nu onze focus verleggen naar een andere heerlijke pot met Jermaine Wattimena AKA ‘The Machine Gun’, de trots van ons kikkerlandje, die het opneemt tegen de Duitse Maestro Martin Schindler AKA ‘The Wall’. Het is een botsing van stijlen, strategieën en nationale trots. De snelle worp van Wattimena en de berekende precisie van Schindler zullen samen komen in een gevecht dat de geschiedenis in zou kunnen gaan als een van de klassiekers van het toernooi. Wie zal als overwinnaar uit de strijd komen en de hoop van zijn land naar de volgende ronde brengen?

Ranking wereldlijst: 51 (Wattimena) tegen 26 (Schindler)

Van Barneveld vs Szaganski 

Maar wacht, er is meer! Het toneel is klaar voor een werkelijk internationale krachtmeting als Radek Szaganski aka ‘Harp Boy’ uit Polen tegenover niemand minder dan the legend himself staat, Raymond van Barneveld AKA ‘Barney’. Het is een wedstrijd die de grenzen overstijgt, waarbij Szaganski naam wil maken tergen de doorgewinterde veteraan Barney. kan de Poolse deelnemer het darticoon verslaan, of zal Barney de jaren terugdraaien en ons laten zien waarom hij een echte legende van het spel is?

Ranking wereldlijst: 29 (van Barneveld) tegen 69 (Szaganski)

Opvallende gast

Het PDC World Chamionship is zojuist een stuk interessanter geworden! Je zult niet geloven wie er gisteren een gastoptreden maakte in de dartsstudio van Viaplay – niemand minder dan Quilindschy Hartman, de linksback van Feyenoord!

Presentator Koert Westerman liet de bom live op tv droppen en kondigde Hartmans onverwachte bezoek aan. De linksback van Feyenoord en Oranje is deze avond aanwezig bij het dartsfeest en daar is iedereen enthousiast over.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Viaplay Sport Nederland (@viaplaysport_nl)

Hartman over de bekerexit van Ajax

Hij kon niet stoppen met lachen toen hij hoorde dat Ajax werd uitgeschakeld door de amateurs van USV Hercules. We bedoelen, wie zag dat aankomen?

Daar zit hij dan naast Vincent van der Voort, de dartprofessional, en bespreekt alles wat met darten te maken heeft. Dan laat presentator Bart Nolles uit het niets de bom vallen over de gênante exit van Ajax. Van der Voort, een die-hard Ajax-fan, zegt: “Ik ben er helemaal ziek van.” Klassieke fanreactie, weet je?

Maar het beste deel? Hartman, de Feyenoord-man, barst gewoon in lachen uit. Hij zegt: ‘We zaten samen te kijken. Nee, dat was inderdaad niet goed.’ Nolles, de brutale presentator, gooit de vraag naar hem toe: “Vindt een Feyenoord-speler het fijn dat Ajax eruit ligt?” En weet je wat Hartman zegt? “Eigenlijk had ik graag tegen hen willen spelen, want dat zijn de mooiste wedstrijden. Ja kijk: het maakt mij niet uit, maar tegen Ajax had ik zeker met plezier gespeeld.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Viaplay Sport Nederland (@viaplaysport_nl)


Hoe dan ook, de dartwereld heeft net een dosis voetbaldrama gekregen, en de lach van Hartman is de kers op de taart.

Terwijl de dartwereld zich schrap zet voor deze epische matchups met een Nederland tintje, is één ding zeker: het PDC Wereldkampioenschap staat op het punt spanning, sensatie en onvergetelijke momenten te bieden. Dus pak je popcorn, zet je bier koud en maak je klaar om getuige te zijn van de dartgeschiedenis die zich ontvouwt. The game is on!

Reageer op artikel:
Een spannende preview op het PDC World Darts Championship met Nederlandse glorie
Sluiten