Sprankelend spektakel, Patek Philippe’s diamantenhorloge onder de hamer

Een adembenemend horloge van Patek Philippe, bekend om zijn luxe en vakmanschap, staat op het punt om op de veiling te verschijnen. Het wordt iets anders dan wat je eerder hebt gezien. We hebben het vaak over bijzondere horloges, maar deze is echt uniek. We horen je al denken, wat maakt hem zo bijzonder? Nou, het horloge is van kristal, maar niet zomaar een kristal, eentje van 13.43 karaat. Ja, je leest het goed. De prijs stijgt ook door het dak heen, maar daar later meer over.

Patek Philippe, de Zwitserse horlogemaker met een legendarische reputatie voor het maken van enkele van werelds meest verfijnde uurwerken, besloot een stapje verder te gaan door het kristal te vervangen voor diamant. Het gaat allemaal om het verleggen van grenzen van luxe en exclusiviteit.

Shine bright like a diamond

Dit horloge, bekend als de Diamand Crystal Dome, heeft een prachtige diamant van 13.43 karaat als beschermend kristal. Het is alsof je een klein fortuin om je pols draagt. Het uurwerk is niet alleen voor de show. Het is zorgvuldig gesneden en gepolijst om te dienen als een functioneel kristal, waardoor je onder het glinsterende oppervalk daadwerkelijk de tijd kunt zien.

Patek
Foto: Christies

Uitmuntend uurwerk

Het horloge zelf is een kunstwerk. Hij is vervaardigd uit 18k witgoud en heeft een minimalistisch ontwerp met een opvallende blauwe wijzerplaat. Deze sluit perfect aan bij de schittering van de diamant. En laten we die ingewikkelde mechanica binnen niet vergeten, een handmatig opwindbaar uurwerk is een bewijs aan Patek Philippe’s toewijding aan uitmuntende uurwerken.

Nu de onvermijdbare vraag, hoeveel is dit horloge waard? Experts schatten dat het op een veiling maar liefst 2 miljoen dollar zou kunnen opbrengen. Genoeg om een privé-eiland of een vloot aan luxe auto’s te kopen.

Foto: Christies
Foto: Christies

Leo Messi

Patek Philippe is erg populair onder supersterren. Over een superster gesproken, Lionel Messi speler van Inter Miami CF is tijdens de finale van de US Open Cup gespot met een heerlijk horloge. De Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph platinum red dial. Van een schamele 800.000 dollar. Lijkt voor ons natuurlijk een gigantisch bedrag, maar uitgaande dat Leo 1,2 miljoen dollar per week verdient is dit voor hem kinderspel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Football • Futbol • Soccer (@footyemporium)

Reageer op artikel:
Sprankelend spektakel, Patek Philippe’s diamantenhorloge onder de hamer
Sluiten