Snelste passagiersvliegtuig ooit in de maak

Redactie 12 mei 2018 Entertainment

Binnenkort vliegen we misschien in het snelste passagiersvliegtuig ooit. Het nieuwe supersonische vervoersmiddel van vliegtuigbouwer Lockheed Martin gaat voor NASA de X-Plane bouwen. De snelheidsduivel moet eind 2021 klaar zijn om ons op elke vakantiebestemming te droppen.

Als je het over ongekende snelheden hebt, kom je al snel problemen tegen. Zo zal dit beest sneller dan de geluidssnelheid vliegen. We weten allemaal wat dat betekent, een klap waar buurvrouw Jansen niet zo blij mee is. Vandaar dat vliegtuigen als deze nog niet mogen vliegen vanwege de overlast.

Autodeur

Maar de vliegtuigbouwers hebben hoop. Momenteel is de wet zo, dat ‘ie veranderd kan worden. Het vliegtuig wordt ook zo gebouwd dat ‘ie een soort demper krijgt. Zo zou de schok niet hard moeten aankomen. Je zou het moeten vergelijken met het dichtgooien van een autodeur. Dat is niet zo hatelijk toch?

Topsnelheid

Het passagiersvliegtuig zal eind 2021 klaar moeten zijn. Hij zou een snelheid van 1.600 kilometer per uur kunnen behalen. Dat is net zo snel als jij normaal op de fiets zit, maar dan veel sneller. Goede vergelijking, niet? We kijken heel erg uit naar de nieuwe X-Plane. Binnen een paar uurtjes aan een cocktail met 30 graden op een wit strand in Thailand? Wij tekenen ervoor. Ziet er alleen niet zo ziek uit als dit snelheidsmonster.

Reageer op artikel:
Snelste passagiersvliegtuig ooit in de maak
Sluiten