Kinky seks blijkt goed voor je te zijn

Redactie 22 feb 2017 Entertainment

Denk niet gelijk aan Patries als we het hebben over kinky seks. Met kinky bedoelen we dat je je chick af en toe is een goede tik op de billen geeft, kaarsvet over d’r rug laat druppelen of  haar zo nu en dan eens vastbindt aan het bed. Allemaal op een leuke manier natuurlijk.

Voor veel mensen toch een beetje een taboe. Of eng, kan ook. Voor kinky seks zou je gek in je koppie moeten zijn. Maar wat blijkt? Volgens onderzoek is kinky seks super goed voor je! Hartstikke gezond. Het haalt je stressniveau omlaag en het is goed voor je mentale gezondheid. Daarnaast blijkt volgens Broadly dat 84% van de mensen stiekem het freak niveau in de slaapkamer wat omhoog wil krikken.

source (1)

Volgens de studie kunnen mensen die Fifty Shades of Grey naspelen in een magische staat komen, de zogeheten “subspace”. De mensen die op hun knietjes, vastgebonden en met een appel in hun mond hebben gezeten weten dat het gevoel overweldigend kan zijn. Voor de mensen die zo ver (nog) niet gaan: dit is een soort high gevoel veroorzaakt door de gierende endorfines in je lichaam omdat je je diepste fantasie beleefd.

Je lichaam maakt endorfine aan als natuurlijke pijnstiller en wanneer die nagels in je rug staan, die appel ineens in je reet zit en je een klap in je gezicht krijgt voel je daar maar heel kort de pijn van. Sterker nog, de combinatie van pijn en het ultieme gevoel van seks zorgt ervoor dat die pijn omgezet wordt in genot.

source

Wetenschappelijk gezien komen er stoffen vrij die gelinkt worden aan het stijgen van het stressniveau wanneer je wordt blootgesteld aan mogelijke pijn. Dat gebeurt ook, maar fanatieke meesters en meesteressen in de slaapkamer geven aan dat hun stressniveau juist daalt. Een verschil dus in hoe je lichaam reageert en hoe je mentaal reageert. Het ‘fight or flight’ gevoel komt omhoog maar omdat je dus niet daadwerkelijk in gevaar bent krijg je een enorme kick, zonder het benarde dreigende gevoel: de subspace.

Waarom moet je dus wel die zweep bestellen en Fifty Shades of Gray kijken?
A) Endorfine
B) Het verlaagd stress
C) 84% houdt er stiekem van, dus verras je vriendin een keer en maak haar gek.

ezgif-2-631db02d30

Maxim.com

Reageer op artikel:
Kinky seks blijkt goed voor je te zijn
Sluiten