Pagani Zonda HP Barchetta is de duurste auto aller tijden

Redactie 24 jul 2018 Machines

Pagani presenteert het duurste prijskaartje dat ooit aan een nieuwe auto heeft gehangen. Voor de Pagani Zonda HP Barchetta betaal je namelijk vijftien miljoen euro. Het is dan ook officieel de laatste Zonda die het Italiaanse sportwagenbedrijf maakt en ze brengen er maar drie van uit.

Er zijn al twee rijke stinkerds die vijftien miljoen aan flappen heeft neergelegd voor twee exemplaren en de derde waggie is van baas Horacio Pagani. De luxe wagen is duurder dan de Rolls-Royce Sweptail de met een prijskaartje van 11,5 miljoen euro werd beschouwd als duurste auto ooit. De Pagani Zonda stoot deze dus met 3,5 miljoen euro keihard van de troon. We hebben het hier natuurlijk wel over nieuwe auto’s. Geen idee van wat voor gekke shit er allemaal verkocht wordt waar wij niks van weten.

De wagen heeft een  6,0-liter V12 Mercedes motor onder de motorkap die zorgt voor een vermogen van 800 pk. Je rijdt trouwens altijd met open dak. Er bestaat namelijk simpelweg geen dak in de Pagani Zonda HP Barchetta. Een echte terrasauto dus.

Foto’s: Pagani.

Reageer op artikel:
Pagani Zonda HP Barchetta is de duurste auto aller tijden
Sluiten