Pagani eert eerste klant ooit met de zwaar gestoorde 800 pk sterke Huayra BC

webredactie 22 feb 2016 Machines

In vergelijking met Ferrari, Lamborghini en Porsche is Pagani nog maar een groentje in de wereld van supercars. Het Italiaanse automerk presenteerde in 1999 hun eerste bolide en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit wereld van opvallende racemonsters. Met zijn bijzondere look en ongekende prestaties op het asfalt veroverde de Zonda de harten van menig autoliefhebber, waar Benny Caiola er één van was. Deze Italiaan die bakken met geld verdiende in de vastgoedwereld had een autoverzameling om u tegen te zeggen en was de eerste die zijn portemonnee trok voor een Pagani.

In 2010 overleed Benny en nu heeft Pagani besloten om hem te eren door hun nieuwste bolide naar hem te vernoemen. De Pagani Huayra BC is in alles de dikste bak die het merk ooit gemaakt heeft. Het sportieve uiterlijk verraad direct dat deze bolide gemaakt is voor gestoorde snelheden en snel is hij zeker. Ten opzichte van de oude Huayra zijn er twee grote verschillen. Ten eerste is de motor flink aangepakt waardoor het 6 liter V12 blok van AMG nu geen 720 maar 800 pk levert. Daarnaast is het nieuwe paradepaardje ook flink op dieet gegaan en voorzien van lichtere ophanging, lichtere carbon keramische remmen en een nieuw titanium uitlaatsysteem. Gevolg is dat hij nu nog maar 1.218 kilo weegt.

Het is Pagani dus gelukt om hun topmodel nog beter te maken, maar hij is helaas niet voor iedereen weggelegd. Er worden er maar twintig gemaakt en die hebben allemaal een beginprijs van 2,35 miljoen euro. Dus als je er ooit nog eentje in het echt willen zien moet je tussen 3 en 13 maart naar Genéve, want daar is hij te zien op de jaarlijkse Autosalon. Een mooiere ode kun je als autoliefhebber niet krijgen.

Reageer op artikel:
Pagani eert eerste klant ooit met de zwaar gestoorde 800 pk sterke Huayra BC
Sluiten