Overwinning van Tranmere Rovers op Barrow gaat de boeken in als meest epische comeback ooit

Het is de 90ste minuut, je hebt je al neergelegd bij puntenverlies, de scheidsrechter maakt zich klaar om af te fluiten en dan is daar opeens toch nog de kans. Met het laatste beetje kracht word de bal tegen de touwen gejaagd en kun je toch nog met een goed gevoel naar huis. Ja, er gaat niets boven dat gevoel wanneer je favoriete club in de blessuretijd de winnende treffer maakt. Heerlijk, maar het kan nog beter.

Afgelopen weekend ging Tranmere Rovers op bezoek bij Barrow in de Engelse vijfde divisie. De verwachting was dat Tranmere, dat op de achtste plek staat, wel even drie punten mee zou nemen uit de industriestad. Na een snelle 0-1 leek dat ook te gaan gebeuren, maar daarna draaide alles om en keken ze in de 87ste minuut tegen een 3-1 achterstand aan. Normaal gesproken pak je dan als supporter nog een biertje en neem je het verlies, maar dat liep toch anders. Bij het ingaan van de blessuretijd maakte de Rovers namelijk de aansluitingstreffer en keerde het vertrouwen terug. Ze gooide nog één keer alles op de aanval en met resultaat, want niet veel later staat de 3-3 op het scorebord. Barrow weet niet wat het overkomt en verliest alle controle over de wedstrijd en ziet uiteindelijk zelfs een gelijkspel nog door hun vingers glippen. Jake Kirby maakt zich namelijk in de aller-allerlaatste seconden onsterfelijk door, met wat geluk, de winnende binnen te knallen. Hier kunnen zelfs de Duitsers nog wat van leren.