Oud-profvoetballer Fernando Ricksen overleden (43)

redactie 18 Sep 2019 Entertainment

Vandaag staan we stil bij het verlies van oud-profvoetballer Fernando Ricksen. Ricksen leed zoals vele weten aan de neurologische spierziekte ALS. Vandaag overleed hij op 43-jarige leeftijd in het Schotse Airdrie, waar hij zijn laatste maanden verbleef.  

Ziekte

Sinds 2013 leed de voormalig Oranje international aan de ziekte ALS. Tijdens deze periode werd Fernando een boegbeeld  van deze ziekte. Hij was wereldwijd enorm geliefd en er werden vele benefietwedstrijden in zijn naam gespeeld. Ook ontmoete hij de grootste spelers ter wereld, van Cristiano Ronaldo tot Lionel Messi tot Johan Cruijff.

Clubs

De Limburgse Fernando was een verdienstelijke rechtsback. Het was een typische voetballer die nadrukkelijk genoot van zijn carrière als prof en die volop profiteerde van alle verdienstelijkheden die daarbij komen kijken. Deze mindset bracht hem bij meerdere clubs in zijn carrière. Zo speelde hij voor Fortuna Sittard, AZ, Rangers en Zenit. Vooral bij Rangers, waar hij het langst speelde, groeide hij uit tot een absoluut clubicoon. Zij brachten het treurige nieuws vanmiddag naar buiten op hun Twitteraccount.

Altijd aan het vechten

Fernando was nog niet klaar met het leven en vocht met heel zijn hart. Hij zei het volgende over zijn strijd: “Ooit zal iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn.”Dat werd hij niet. Bedankt voor de strijd en herinneringen Fernando. Je bent een voorbeeld van een man die zijn hele leven bleef vechten, maar uiteindelijk niet meer kon winnen. Wij respecteren jou om wie je bent en om de strijd die jij hebt geleverd. Namens de hele redactie geven wij onze condoleances aan de familie en nabestaande van Fernando. Fernando Ricksen werd 43 jaar en laat zijn vrouw Veronika en zijn dochter Isabella achter.

Bedankt Held!

 

Reageer op artikel:
Oud-profvoetballer Fernando Ricksen overleden (43)
Sluiten