Met dit shirt gaat Oranje vlammen op het EK

De KNVB heeft zojuist het nieuwe tenue van het Nederlands elftal gepresenteerd. Het thuisshirt is in het kenmerkende Oranje (duh) met daaronder een zwart broekje. Ook speelt de Hollandse leeuw een grote rol in het shirt. Gaan we hiermee de Europese titel binnenhalen?

Oranje boven!

Het thuisshirt is geheel oranje en is voorzien van een door lijnen gevormde grote leeuw. Het uitshirt is zwart met oranje accenten en heeft in tegenstelling tot het thuisshirt een hoge kraag. In beide shirts zit aan de binnenkant een kroon afgebeeld, een eerbetoon aan Wim-Lex en de rest van het Koningshuis.

Virgil van Dijk

“De leeuw is altijd al een symbool van kracht en moed geweest voor Nederland en het Nederlandse voetbal. Het nieuwe shirt draagt deze krachtige boodschap uit en het ontwerp is uniek” zegt aanvoerder en sterspeler Virgil. “Als we op het EK hoge ogen willen gooien dan hebben we een leeuwenmentaliteit nodig, we willen de wereld laten zien hoe trots en sterk we zijn”. Het EK zou eigenlijk deze zomer plaatsvinden met speelsteden door heel Europa, maar zoals je weet is het door corona een jaartje uitgesteld. Hoe het toernooi er precies uit zal zien is nog niet helemaal duidelijk. Maar aan ‘ons’ shirt zal het niet gaan liggen.

Oranje

Vrouwenelftal

Waarbij er bij de mannen al jaren een leeuw wordt gebruikt als logo, speelt het nationale vrouwenelftal sinds een aantal jaar met een kleine aanpassing in het logo. Zij hebben namelijk een leeuwin op de borst staan. In het nieuwe tenue behouden de vrouwen de leeuwin op de borst, maar ook zij krijgen de door lijnen gevormde grote leeuw op het shirt. Hieronder showt Jackie Groenen het tenue, al weten we dat jullie vast meer oog hebben voor de speelster.

Oranje

Prijzig shirtje

Nike en de KNVB hebben zichzelf weer overtroffen met een prachtig shirt. Maar daar hangt dan ook wel een aardig prijskaartje aan. Voor het nieuwe wedstrijdshirt betaal je een stevige 140 euro. Je kan er ook voor kiezen om de goedkopere versie te kopen van 90 euro. En voor de kids kost een shirtje ‘slechts’ 70 euro. Nu is het alleen nog de vraag welke bondscoach onze Oranje leeuwen naar de overwinning gaat sturen.

Reageer op artikel:
Met dit shirt gaat Oranje vlammen op het EK
Sluiten