Nigeriaan licht guy voor honderden miljoenen op met nep vliegveld

Redactie 28 aug 2018 Entertainment

Een vliegveld is soms bijna een dorp of een stad. Al die terminals en dan hebben we het nog niet eens over de winkels waar je belastingvrij kunt shoppen en alle bedrijven die eromheen zitten. Tel daar even de vliegmachines bij op die een enorm kabaal maken en je weet dat vliegvelden niet echt te missen zijn. We verbazen ons dan ook een beetje over dat het Emmanuel Nwude is gelukt om een vliegveld te verkopen dat niet bestaat.

Braziliaan

Hij verkocht de luchthaven voor ongeveer 208 miljoen euro. We hebben allemaal wel eens een mail gehad van een of andere Nigeriaanse prins, maar dit slaat toch wel alles. Dit alles gebeurde tussen 1995 en 1998. Het slachtoffer was de nietsvermoedende Braziliaanse bankier Nelson Sakaguchi.

Nwude was directeur van de Union Bank of Nigeria en kon dus bij documenten waar anderen niet zomaar bij konden, ideaal voor zijn scam dus. Hij liet Sakaguchi weten dat Nigeria van plan was een vliegveld te bouwen en of hij daar een aandeel in wilde hebben. De Braziliaan tuinde er met open ogen in.

Onderzoek

Hierna wordt het verhaal wat minder om te lachen, want in 2004 is onderzoek gedaan naar deze zaak en dat leverde uiteindelijk een hoop gedoe op. Nwude zag de bui al hangen dus toen het hem in eerste instantie niet lukte om de minister van Financien niet kon omkopen met 75k, probeerde hij een getuige te ontvoeren.

Uiteindelijk kon hij geen kant meer op en heeft ‘ie schuld bekend. Hij komt er wat ons betreft wel redelijk easy van af. Hij moest vijf jaar zitten en een boete van 10 miljoen betalen. Sinds 2006 staat de man ook alweer buiten, maar hij heeft zijn lesje alsnog wel geleerd. Zo zie je maar wat er kan gebeuren als je reageert om die gare mailtjes uit Nigeria.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Nigeriaan licht guy voor honderden miljoenen op met nep vliegveld
Sluiten