Arts onthoofdt baby tijdens bevalling, vrouw stapt naar de rechter

Redactie 11 mei 2018 Entertainment

Een bizar verhaal in het Schotse Dundee. De donkere plek des onheils waar in maart 2014 een dokter zo hard aan het hoofd van een baby trok, dat het onthoofd werd. Vandaag is de eerste zitting gehouden. Een gruwelijk verhaal van een psychodokter die zijn werk niet goed deed.

Een 30-jarige vrouw kreeg in maart 2014 onverwachts in de gaten dat haar water was gebroken. Halsoverkop snelde de vrouw naar het dichtstbijzijnde Ninewells ziekenhuis. Ze was maar 25 weken zwanger en moest dus meteen in keizersnede worden behandeld. De dokter verzekerde de vrouw dat alles goed komt, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Onmenselijk

In plaats van een keizersnede, liet de dokter de baby in een natuurlijke manier gebeuren. Dat had heel zeker niet mogen gebeuren, want de baby lag in stuitligging. “Ik kreeg niets tegen de pijn. Maar de dokters zeiden dat ik moest persen. Ik herinner me dat ze zeiden dat ik een ontsluiting van ongeveer drie centimeter had. Ze staken hun handen in mij, ze duwden op mijn maag, ze trokken aan mij”, zegt de vrouw jaren later in haar getuigenis.

Onthoofd

Het noodslot sloeg toe toen de arts en de vroedvrouwen zo hard aan het lichaam trokken, dat ze de baby onthoofdden. Het hoofd van het kindje zat dus nog steeds in de baarmoeder en moest meteen operatief verwijderd worden. Holy shit, wat een ziek verhaal. De vrouw was daarna helemaal van de wereld en begreep er niks van. “Ik zei dat ze moesten stoppen en vroeg wat er aan de hand was, maar niemand gaf me een duidelijk antwoord.”

Advocaat van de duivel

De rechtszaak liep er nogal emotioneel aan toe. De advocaat van de arts: “Ze wil je op alle mogelijke manieren haar excuses aanbieden.” Natuurlijk heeft dat helemaal geen nut voor de vrouw en ze reageerde dan ook terecht: “Ik vergeef het je niet. Ik vergeef het je niet!” Wat helemaal opmerkelijk was, is de verdediging van de advocaat van de arts: “Ze heeft de benen, torso en armen van het kind met succes ter wereld bracht. Daarna het hoofdje aan de baby vast genaaid zodat de moeder fatsoenlijk afscheid kon nemen.” Echt waar, wat bezielde deze arts? Wanneer de volgende zitting is, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Arts onthoofdt baby tijdens bevalling, vrouw stapt naar de rechter
Sluiten