Ongekend waterpret met een waterglijbaan en reuzenrad ineen

Redactie 28 okt 2017 Entertainment

Waterpretparken over de wereld zullen nooit meer hetzelfde zijn naar het zien van dit stukje waterglijbaan techniek. Waterbanen als trechters, vrije vallen en halfpipes delven voortaan het onderspit, waar de SlideWheel waterpret naar een totaal nieuwe dimensie tilt.

De creatieve koppen van het Duitse Wiegand Maelzer hebben het idee van de tekentafel getoverd en laten met de SlideWheel een gigantisch vierpersoonsvlot het hybride draaimonster bevaren. De ontwerpers zijn niet zomaar op dit idee gekomen. Een zesjarige vertelde een Wiegand-teamlid over een visie die hij van een roterende waterglijbaan had gehad en het idee voor het SlideWheel was geboren. Na vier jaar van ontwikkeling en brainstormen staat het monster bijna 80 meter lang.

Tijdens de twee minuten durende watersensatie, die varieert van rustig en mild tot intens en misselijkmakend, is de SlideWheel in staat om een trio of vierpersoonsvaartuig tegelijkertijd te laten glijden, schommelen en draaien. Eenmaal aan boord, kun je snelheden halen van 40 km/h vooruit en bijna 30 km/h achteruit. Sla het frietje bij de snackbar in het zwemparadijs dus maar even over, voordat je aan boort van ’s werelds meest waanzinnige waterglijbaan stapt.

Insidehook

Reageer op artikel:
Ongekend waterpret met een waterglijbaan en reuzenrad ineen
Sluiten