Onderzoek toont aan dat vrouwen eerder daten met bebaarde of getatoeëerde mannen

Volgens recent onderzoek— afgenomen door een groep hoogleraren van de Universiteit van West-Australië—blijken baarden, gezichtsbeharing en tatoeages het goed te doen bij de vrouwtjes. Misschien is goed niet het juist waard, nu blijkt dat baarden en tattooages vrouwen letterlijk laten glijden op hun bureaustoel.

Voor het onderzoek volgden hoogleraren een groep van 154 primaatapen die bepaalde fysieke kenmerken als versiersels met bladeren en takken’, woelige lichaamsbeharing als lange snorharen of andere opvallende uiterlijke kenmerken gebruikten om indruk te maken bij de vrouwelijke soortgenoten. De vrouwelijke primaatapen zagen in deze lichaamsversiersels een bepaalde sterke mannelijke identiteit, een rank, dominantie en zelfs vurige seksuele aantrekkingskracht!

Volgens de groep onderzoekers gelden deze regels ook bij mensen. Waarbij baarden en tatoeages gezien kunnen worden als menselijke ‘versiersels’. Mannen zijn namelijk steeds meer bezig om zichzelf een bepaalde identiteit aan te meten, vanwege de moordende concurrentie. Daarom hebben vrouwen een zwak voor een man met een uniek uiterlijk kenmerk zoals het hebben van een ruige baard of een unieke tattoo.

Of dit de exacte reden is achter de baard en tattoo-trend is onbekend. Alhoewel, in 2010 wees onderzoek uit dat gemiddeld 1 op de 4 ‘millenials’ in het bezit is van een baard of tatoeage. Uniek zijn is populairder dan ooit tevoren, wat misschien de fashion trends voor mannen zoals het bijhouden van een goed getrimde baard, gekleurde sokken en sieraden voor mannen verklaart.
 

 

Een foto die is geplaatst door Appreciation of beards & tats (@beardsandtats) op

Reageer op artikel:
Onderzoek toont aan dat vrouwen eerder daten met bebaarde of getatoeëerde mannen
Sluiten