Uit onderzoek blijkt dat glijmiddel de sex misschien niet beter maakt

redactie 16 Sep 2019 Entertainment

Iedereen kent de reclamespotjes van Durex wel. Daarin vertellen zij altijd wat leuk, lekker en geil is. Een van de dingen die ze ook vertellen is dat glijmiddel seks beter maakt. Nu blijkt er uit onderzoek van de Volkskrant dat het magnifieke seksbedrijf misschien wat onzin loopt rond te brabbelen. Dat vinden wij niet zo leuk, maar natuurlijk moeten we ze daar niet op afbranden. Ze zorgen namelijk nog steeds voor genoeg pleziertjes in de slaapkamer.

Effe een uitleg

Durex heeft volgens de Volksrant een onderzoek gehouden over glijmiddel in 2013, daaruit blijkt dat 9 op 10 vrouwtjes glijmiddel gebruikt om de seks plezanter te maken. Opzich een mooi resultaat. Durex heeft alleen wel de vrouwen opgezocht die het middel al gebruikten voor hun pleziertjes en dat maakt het onderzoek niet echt eerlijk. Hetzelfde onderzoekteam heeft een jaar later een ander onderzoek online gegooid met meer doorsnee vrouwen, die het middel dus niet regelmatig gebruiken. En wat denk je? Hele andere resultaten. Zo heeft maar 20 procent van de dames gezegd dat ze het wel eens gebruiken. Zoals je het leest is dat natuurlijk veel minder dan die 90 procent van het jaar daarvoor. Ook heeft een deel van de groep (ongeveer tussen de 4 en 13 procent) gezegd dat ze het gebruiken om de pijn te verlichten.  Hele anderen redenen dus!

Final judgement

Na dit nieuws moeten wij even bijkomen, want het helpt dus niet helemaal om de seks beter te maken. Zo blijkt dat waarschijnlijk 1 op de 10 het gebruikt om de nachtelijke avontuurtjes intenser te maken. De rest gebruikt het gewoon om de pijn te verlichten. En zelfs daar is een oplossing voor. Een tip van wat seks-kenners; maak het allemaal gewoon zelf spannender!

Reageer op artikel:
Uit onderzoek blijkt dat glijmiddel de sex misschien niet beter maakt
Sluiten