Omega maakt comeback met de opnieuw ontworpen Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Horlogemerk Omega is terug, en hoe! Ze brengen ons het vernieuwde Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 polshorloge. Je herinnert je deze knaller misschien nog van zijn debuut in 2018, ter gelegenheid van de het 50-jarig jubileum van Omega en natuurlijk de knipoog naar de Apollo 8-ruimtemissie in 1968.

Hold on to your horses, zoals ze in het Engels zeggen, want deze keer heeft Omega de zaken een tandje bijgezet. Ze namen niet alleen genoegen met een gewone recreatie, oh nee! De nieuwste update tilt het iconische uurwerk naar een geheel nieuw niveau met enkele serieus verbeterde details.

Foto: Omega

Unieke wijzerplaat

De dial is een half skelet die je een glimp geeft van de beweging, ontworpen om het maanoppervlak na te bootsen, gezien vanaf de aarde. En dat is nog niet alles: draai hem om en op de achterkant zie je het Calibre 3869 uurwerk, uitgedost met een laser-geableerd maan reliëf op de zwartgeblakerde bruggen en de hoofdplaat, wat een knipoog geeft naar de donkere kan van de maan.

Foto’s: Omega

Looks

Laten we het nu hebben over de esthetiek. De nieuwe referentie behoudt de strakke zwarte keramische constructie waar we van hielden bij het vorige model en omvat de kast, rand en achterkant van de kast van 44,35 mm. De wijzerplaat is een lust voor het oog, met verschillende texturen en details die dit horloge tot een visueel genot maken. Denk aan Grand Feu-emaille op de schaal van de tachymeter, gelakte gele centrale chronowijzers en een kleine secondewijzer die een sprekend beeld is van NASA’s Saturn V-raket.

Foto: Omega

Prijskaartje

Maar, kwaliteit en stijl hebben uiteraard een prijs. De nieuwe Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 kost 14.300 dollar. Als je net zo enthousiast bent als wij, ga dan naar de officiële website van Omega voor meer informatie over hoe je dit heerlijke horloge kunt bemachtigen.

Foto: Omega
Reageer op artikel:
Omega maakt comeback met de opnieuw ontworpen Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8
Sluiten