OLED-tv’s zijn de toekomst van het tv-kijken

redactie 20 mei 2016 Entertainment

Wat televisies betreft, denk je dat we er wel zo ongeveer zijn. Je kunt flinterdunne tv’s kopen die zo groot zijn als een bioscoopscherm, vergezeld door 3D, Ultra-HD en andere lekkere extra’s die je kijkbeleving naar een episch niveau tillen. Wat de whizzkids uit de tv-wereld betreft, zijn we er echter nog lang niet. Een mooi bewijs daarvan is de OLED-televisie, die een scherm heeft dat zelf licht geeft. Dit in tegenstelling tot reguliere led-tv’s, waar er een backlight achterin de TV zit die voor licht zorgt.

Uniek beeldscherm
Je kunt een OLED-scherm vergelijken met een poster waar miljoenen pixels op zijn geprint. Al die pixels lichten op in een bepaalde kleur en dankzij die oplichting heeft OLED geen backlight meer nodig. Daar zitten trouwens dikke voordelen aan, want je kunt het scherm ontzettend plat maken, veel flexibeler dan de concurrentie én de kleur zwart is ook écht zwart op je scherm. Bij een led-tv is dat onmogelijk. De OLED heeft daardoor een enorme contrastratio, zoals dat in de techneutenwereld heet.

Hoe verandert dit je kijkbeleving?
Heel leuk natuurlijk, al die technische wapenfeiten, maar wat merk je er als televisiekijker zelf van? Allereerst: het beeld is onwijs helder, omdat ’t scherm zelf licht geeft, en heeft een meer natuurgetrouwde, realistische beeldkwaliteit. Doordat de beeldopbouw zo vloeiend is, is de OLED perfect voor snelle scenes zoals in sportwedstrijden of actiefilms. Het prachtige zwart zorgt er natuurlijk weer voor dat je ook nachtelijke scenes in series en films perfect kunt onderscheiden. Tip van ons: om écht te genieten van de beeldkwaliteit van een OLED televisie, doe je het beste de gordijnen dicht en dim je het licht. Zo krijg je een ware bioscoopbeleving.

Zo’n dikke OLED-tv scoren? Tot 30 juni krijg je tot wel €1000,- kassakorting bij Coolblue

Reageer op artikel:
OLED-tv’s zijn de toekomst van het tv-kijken
Sluiten