Ogen in je achterhoofd met technologisch hoogstandje The Zona

Redactie 10 jun 2017 Entertainment

Geen gelul: motorrijden is gevaarlijk, het rijden zelf maar vooral vanwege de risico’s die continu aanwezig zijn voor motorrijders. Eén van de grootste gevaren is toch wel het feit dat je niet goed achter je kan kijken. Ja, je hebt zijspiegels maar ook die hebben blind spots. The Zona rear-view helmet is ontwikkeld om dat gevaar bijna compleet te elimineren door motorrijders ogen in hun achterhoofd te geven.

Dit concept is niet nieuw maar wel het meest effectief. De bestaande concepten hebben namelijk ook camera’s achter op de helm zitten maar bij de display, daar zit het verschil. Bij de Zona heb je display niet op je dashboard of je handvaten maar in je helm. Op deze manier kan je je ogen altijd op de weg houden.

Het enige wat je hoeft te doen is de kleine camera op de achterkant van je helm monteren, net als de ontvanger en de display pas je in de binnenvoering. Het apparaat detecteert zelfs beweging en sluit zichzelf af wanneer niet gebruikt. Daarnaast zet het de beelden op een interne geheugenkaart die, wanneer vol, de oudste footage ook weer verwijderd.

Voor £195 heb je The Zona al. Heerlijke technologie.

Reageer op artikel:
Ogen in je achterhoofd met technologisch hoogstandje The Zona
Sluiten