Telefoonmaker Nubia komt met smartphone voor om je pols: de Nubia Alpha

Afgelopen weken zijn we een beetje verliefd geworden op de nieuwe speeltjes van Samsung en Huawei. Deze grote namen brachten beiden een vouwbare telefoon uit. Maar deze twee Aziatische giganten zijn niet de enige die hun mobieltjes buigen. De relatief onbekende smartphonemaker Nubia, heeft een telefoon ontwikkeld die je om je pols kan dragen. De Nubia Alpha.

Vernieuwend is het zeker. Smartphoneland is in beweging en shit wordt steeds innovatiever. Ook Nubia is in deze trein gestapt en doet mee met de ontwikkelingen. Met als resultaat deze Nubia Alpha. De telefoon heeft verdacht veel weg van een smartwatch, maar is toch een volwaardige telefoon. Het scherm van deze smartphone is dan ook 230% groter dan de gemiddelde slimme horloges. Het relatief lange scherm buigt om je pols heen en met behulp van je vingers swipe je zo door de menu’s heen. Zo hoef je niet je hele pols om te draaien om alles te kunnen zien.

De Nubia Alpha

Dit telefoonhorloge zal verschijnen in twee varianten. Eentje in ’t zwart en een in ‘t goud voor de echte lijpe moneyboys. Ook heb je nog keuze uit een bluetooth- en een eSIM-versie. Met de eSIM kan je gebruik maken van het 4G netwerk. De Nubia komt met een vijf megapixel camera, slaap-tracking en gezondheidapps, wifi, 1GB Ram en 8GB geheugen. Het knutselwerkje van Nubia behoeft verder nog wel wat fine-tuning. Hij heeft bijvoorbeeld nog een toetsenbord op alfabetische volgorde. Dat is natuurlijk helemaal waardeloos. Ook kan je ‘m volgens de fabrikant zo’n honderdduizend keer buigen, maar of dat veel is? Het ziet er, al met al, wel uit als een mooie gadget. Maar, of ‘ie de geschatte prijs van tussen de 510 en 730 dollar waard is, moeten we nog achter komen.

Foto’s: Nubia

https://www.instagram.com/p/BuZx3Ebji9X/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Reageer op artikel:
Telefoonmaker Nubia komt met smartphone voor om je pols: de Nubia Alpha
Sluiten