NS wil roken gaan verbieden op alle stations

redactie 1 Aug 2019 Entertainment

 Slecht nieuws voor de paffers onder ons. Roken wordt op steeds minder plekken toegestaan. In veel cafés en restaurant mag het niet meer, op schoolpleinen wordt het vanaf 2020 verboden, het roken in films wordt vermindert en volgens NOS is NS nu ook bezig om roken verboden te maken op alle stations.

Als je nu een peukie wilt opsteken op het station, mag dit alleen bij de rookpalen op de perrons. Maar als het aan NS ligt, wordt dit binnenkort ook verleden tijd. Wie over een paar jaar nog even snel een sigaretje wilt doen voor vertrek, moet dit toch echt buiten de stations gaan doen.

Waarom?

Wanneer het rookverbod gaat komen, kan ProRail nog niet zeggen. Dagelijks ontvangt ProRail veel klachten van de niet rokende-reizigers. Dit is dan ook de reden voor het besluit. Volgens de niet-rokers zijn de rookpalen niet het probleem, maar de mensen die hier schijt aan hebben en niet bij de palen gaan staan.

Voor- en tegenstanders

Zoals bijna bij elke beslissing die gemaakt wordt, zijn er voor- en tegenstanders. ProRail krijgt steun van de ministeries van Volksgezondheid en Infrastructuur en van de reizigersvereniging Rover, volgens De Telegraaf. Maar de vakbond voor machinisten VVMC vindt dat er helemaal niet veel klachten komen over roken op de stations en is van mening dat de rookpalen gewoon een goede oplossing zijn. Ze staan aan het einde van perrons en niet in de buurt van reizigers. Tja. Maar NS blijft bij zijn mening. Pijnlijk voor de rokers, maar over een niet al te lange tijd moet roken verboden zijn op alle stations.

 

Reageer op artikel:
NS wil roken gaan verbieden op alle stations
Sluiten