De Novitec Lamborghini Urus heeft alles erop en eraan

redactie 17 Sep 2019 Machines

Novitec Lamborghini Urus heeft misschien wel minder power dan de recent uitgebrachte Brabus GV12-900, maar is wel degelijk sneller. Dat komt doordat deze Urus aerodynamische eigenschappen bevat die het immens grote bakbeest van Brabus niet heeft. 

Tuning

De modificaties van Novitec zijn een plug-and-play-bedieningsmodule, een nieuw uitlaatsysteem en waarschijnlijk een paar andere bits. Nemen de 4.0-liter twin-turbo V8 van 7 liter tot 771 pk en een gewicht van 345 kg. Dat is 130 pk en 61 kg meer dan de standaarduitvoering. Het resultaat bedraagt: van 0 tot 100 km/h in 3,3 seconden en een topsnelheid van 322 km/h. Vergeet niet dat dit in feite dezelfde motor is die je in de nieuwe Audi RS6 krijgt.

Bodykit

Natuurlijk is dat voor Novitec nog lang niet genoeg. Hun ‘Esteso’ bodykit voegt 10 cm toe aan de vooras van de Urus en 12 cm aan de achterkant. De kit is gemaakt van iets wat ze noemen “PUR-Rim” en wordt geleverd in 14 delen, wat betekent dat het relatief eenvoudig te monteren is. Andere bits, zoals spoilers, rokken en een gedeeltelijke carbon motorkap zijn beschikbaar ook nog eens toevoeg baar.

Verzoekjes

De wielen mogen er ook zeker zijn. 23-inch, beslagen met  brede Pirelli’s en verkrijgbaar in 72 verschillende kleuren. Novitec heeft ook de regeleenheid voor de standaard luchtvering van de Urus aangepast, zodat deze 25 mm lager rijdt, zodat de wielen nog beter tot hun recht komen. Qua interieur zit je ook helemaal goed. Zo laten ze weten dat het maar al te graag “zelfs de meest chique verzoeken” van zijn klanten vervult. Over een prijs wordt niet gesproken, maar het gaat een substantieel bedrag zijn bovenop de ‘gewone’ Lambo Urus.

Hier de hele lading vol aan foto’s. Enjoy.

Reageer op artikel:
De Novitec Lamborghini Urus heeft alles erop en eraan
Sluiten