All or Nothing: Manchester City is het kijkje achter de schermen bij een topclub dat je altijd al wilde

Redactie 17 aug 2018 Entertainment

Vanaf 17 augustus staat de Amazon Prime Video serie All or Nothing: Manchester City online en wij raden je aan om hem heel snel te checken. Wij waren namelijk uitgenodigd voor de wereldpremière in Manchester en hebben alvast de eerste aflevering mogen zien, heel erg dope.

Bij de Vue Cinemas – Manchester The Printworks lag de blauwe loper al vroeg op de dag uit voor de wereldpremière van de All or Nothing serie van The Cityzens. Fans van de club stonden al de hele avond te wachten op een glimp van hun favoriete spelers.

Manchester City

Sterrenteam

De eerste VIPs die binnen druppelen zijn voor ons nog wat onbekend, maar het geluid van gillende kinderen doet verraden dat er iemand aan moet komen die wel heel erg bekend is. We moesten even drie keer kijken, maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat Kevin de Bruyne aan kwam waggelen op zijn krukken en met een capuchon op.

Later volgden zijn collega’s, waardoor we op nog geen drie meter afstand staan van Pep Guardiola, Gabriel Jesus, Sergio Aguero, Benjamin Mendy, Raheem Sterling en we kunnen nog wel even doorgaan tot we zowat de hele selectie hebben opgenoemd. Het was voor hen vooral spannend wat uiteindelijk de edit heeft overleefd.

Manchester City

Overal camera’s

Je krijgt haast alles te zien van het succesjaar van The Cityzens. Aanvoerder Vincent Kompany legt in een interview voorafgaand aan de aflevering uit hoe dat voor ze was: “Het is behoorlijk zenuwslopend – je weet niet wat ze zullen laten zien. Ze volgden ons overal, de hele tijd!’’ Op een gegeven moment ging het zo ver dat hij hem bijna in zijn slaapkamer verwachtte, vertelde hij lachend.

Samen met honderden fans en andere gasten zagen zij voor het eerst de aflevering van de serie die hun successeizoen beschrijft. Uit de eerste episode blijkt dat dit anders is dan andere kijkjes achter de schermen bij clubs, je krijgt hier echt alles te zien.

Van de veelbesproken trainingsfaciliteiten van de City Football Academy, tot interviews en unieke kleedkamermomenten met de legendarische Pep Guardiola en persoonlijke momenten van de spelers tijdens het succesvolle voetbalseizoen. Je kijkt bijvoorbeeld intensief mee met het revalidatieproces van de hilarische Benjamin Mendy.

Manchester City

Aflevering

Dan is het uiteindelijk tijd om de aflevering te bekijken. Je hebt echt het gevoel dat je in de kleedkamer bent als je de serie bekijkt, je ziet de genialiteit van Pep Guardiola van heel dichtbij en maakt zelfs het groepsproces een beetje mee vanaf de eerste rij. Dat onderscheidt de serie wat ons betreft van andere behind the scene projecten van voetbalclubs. Meestal voegt dat weinig toe, die kleedkamer beelden.

Bij All or Nothing: Manchester City krijg je ook echt het gevoel dat je essentiele gebeurtenissen te zien krijgt die hebben bijgedragen aan het winnen van de Premier League. Zeker weten checken dus als je van voetbal houdt. Al ben je geen Cityzen, dit is vanaf nu vakliteratuur voor elke voetballiefhebber.

Manchester City

Jamie Tregaskiss

Na de aflevering zien we nog toffe extra footage van Jamie Tregaskiss, een talentvolle jeugdspeler van City totdat hij botkanker kreeg. De ziekte heeft ervoor gezorgd dat hij zijn linkerbeen is kwijtgeraakt, waardoor hij zijn droom in duigen zag vallen. In de korte clip zagen we hoe hij uiteindelijk weer zijn schouders eronder heeft gezet en nu alsnog één van de beste voetballers ter wereld is geworden, met één been weliswaar. Hij is nu een voorbeeld voor veel jonge Cityzens, een heel tof en ontroerend verhaal. Genoeg redenen dus om de serie te gaan zien op Amazon Prime.

Foto’s: Instagram/YouTube.

Reageer op artikel:
All or Nothing: Manchester City is het kijkje achter de schermen bij een topclub dat je altijd al wilde
Sluiten