nNea in Amsterdam verkozen tot de beste pizzeria van Nederland

Redactie 7 Jun 2019 Entertainment

Het is de kroonjuweel van de Italiaanse keuken: de pizza. Wie is er niet dol op de ronde deegrol met tomatensaus en gesmolten kaas? In Nederland alleen al zijn er naar schatting een kleine 1.500 pizzeria’s. Pizzeria nNea in Amsterdam is nu door Italiaanse experts verkozen tot beste pizzeria van Nederland.

Ieder jaar gaat journalist en food expert Luciano Pignataro voor de online gids 50 Top Pizza op zoek naar de beste pizzabakkers van Europa. Daarvoor krijgt hij hulp van de oprichters van de Le Strade della Mozzarella conferentie Barbara Guerra en Alberto Sapere. Samen met zorgvuldig geselecteerde experts en anonieme inspecteurs, stellen zij een lijst samen voor elk deel van de wereld.

nNea is 13e van Europa

nNea is de enige afvaardiging van Nederland en is terug te vinden op de 13e plek van de beste pizza’s van het Europese contitent. Daarmee mag het zich op basis van deze lijst de beste pizzeria van het land noemen. Het lijkt ons sterk dat de deskundigen alle pizzeria’s hebben bezocht die ons land rijk is, maar dat ze over kennis van zaken beschikken staat buiten kijf.

nNea Beste pizzeria van Nederland
Foto: nNea Amsterdam

Pas 4 maanden open

Het is extra bewonderenswaardig, want nNea is pas vier maanden open. De zaak wordt gerund door echte Napolitanen, dus dan kun je wel kwaliteit verwachten. Toevallig hebben wij al een keertje de proef op de som genomen en we zijn dan ook niet verrast door deze uitslag. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer sublieme pizzeria’s in ons land, maar wij gaan er volledig in mee dat dit de beste pizzeria van onze hoofdstad is (Pazzi en La Perla zijn overigens ook niet verkeed). Met name de Nonno Vicenzo met de pittige salami is een aanrader.

Mede-eigenaar Limau Chen is in elk geval verheugd met de uitverkiezing: Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team.”

Mocht je de lekkernijen van de beste pizzeria van Nederland zelf willen proeven, dan moet je bij nneapizza.com zijn om een reserveringkje te plegen. Als je grote trek hebt kun je natuurlijk ook gaan voor de pizza van 70 centimeter.

Reageer op artikel:
nNea in Amsterdam verkozen tot de beste pizzeria van Nederland
Sluiten