Rallyglorie nieuw leven inblazen: de Nissan Safari Rally Z Tribute is een eerbetoon aan een kampioen

Nissan heeft zojuist hun nieuwe beauty gelanceerd, de Safari Rally Z Tribute. Een absolute beast van een auto en wat de naam al doet vermoeden, draait het allemaal om een eerbetoon aan hun rallyrace-erfgoed. Ze hebben zich laten inspireren door de legendarische Afrikaanse Safari Rally-kampioen uit 1971, de Datsun 240Z en hebben iets heel bijzonders gecreëerd.

Een machine met meer dan 400pk die niet alleen krachtig is, maar ook stijl en geschiedenis uitstraalt. Het is als een knaller uit het verleden met een moderne twist. Wij geven je alle details van deze rally scheurbak.

Foto: Nissan

Geschiedenis

Allereerst is de Safari Rally Z Tribute een knipoog naar de ongelooflijke Datsun 240Z die in ’71 de African Rally veroverde. Die race was echt een slopende test van uithoudingsvermogen en prestaties en de 240Z kwam als winnaar uit de test en zette zijn naam in de geschiedenis van de autosport.

Foto: Nissan

Monster

Nu heeft Nissan die winning spirit overgenomen en met een modern tintje weer tot leven gebracht. De nieuwe auto is een knaller, met ruimt 400pk onder de motorkap. Je kunt je alleen maar voorstellen wat voor snelheid en kracht dit ding biedt.

Beauty

Maar het gaat niet alleen kracht, het is het design dat hem echt doet opvallen. De Safari Rally Z Tribute draagt de iconische designelementen van de 240Z, met klassieke lijnen en rondingen. Je ziet de gelijkenis meteen en het is een nostalgische reis voor iedereen die auto’s een warm hart toedraagt. Het kleurenschema is net zo suggestief: het is afgewerkt in de onmiskenbare rood-wit-blauwe kleurstelling, een terugkeer naar de oorspronkelijke rallykampioen. Het is alsof ze een tijdmachine hebben gebouwd en de racesfeer uit de jaren ’70 naar het heden hebben gebracht.

Foto: Nissan

Performance

Zijn we dan, bij de performance. Met meer dan 400pk tot je beschikking kan deze auto echt gas geven. Hij is gebouwd om alle soorten terrein aan te kunnen, net als de originele Safari Rally kampioen. Dus of je nu op de openbare weg rijdt of een aantal offroad-avonturen beleeft, met deze auto zit je gebakken.

Foto: Nissan

Statement

Nissan is erin geslaagd de essentie van rallyracen vast te leggen met de Rally Z Tribute. Het is niet zomaar een auto, het is een symbool van hun rijke geschiedenis in de autosport. Goed nieuws: je kunt daadwerkelijk een van deze schoonheden in beperkte oplage in handen krijgen.

Foto: Nissan

In een wereld waarin auto’s steeds meer op elkaar gaan lijken, is het verfrissend om te zien dat een fabrikant als Nissan op zo’n gedurfde en verfrissende manier hulde brengt aan zijn eigen erfgoed. De Safari Rally Z Tribute is een waar bewijs van de blijvende erfenis van de Datsun 240Z en laat je hart gegarandeerd sneller Kloppen, net zoals de originele 240Z dat deed in ’71.

Reageer op artikel:
Rallyglorie nieuw leven inblazen: de Nissan Safari Rally Z Tribute is een eerbetoon aan een kampioen
Sluiten