Nissan onthult de X-Trail Mountain Rescue: een beest uitgerust voor extreme reddingsacties

Raad eens wat Nissan zojuist heeft uitgerold? Het X-Trail Mountain Rescue-voertuig en het is een gamechanger voor reddingsoperaties in de bergen in Europese skigebieden. Ze hebben hiermee de lat nog een stuk hoger gelegd, door hem uit te rusten met Nissans e-4ORCE-technologie voor vierwielaandrijving en een heleboel lijpe uitrusting op maat gemaakt voor reddingsacties in de bergen.

In plaats van gewone wielen heeft deze bolide sneeuwsporen, waardoor hij een uitstekende tractie heeft op gladde hellingen. Binnen hebben ze hem omgebouwd voor reddingsmissies: de achterbank is uitgetrokken zodat er een brancard in past en er is plaats voor een medische professional. Dat betekent dat ze gewonde skiërs superefficiënt in veiligheid kunnen brengen.

Foto: Nissan

Safety first!

Aan de buitenkant is hij voorzien van een op maat gemaakt imperiaal voor het vervoeren van een evacuatiebrancard en sneeuwscheppen. Safety first, toch? Er is een sirene, een flitsende lichtbalk, krachtige dak- en motorkapverlichting, bredere spatborden, een versterkte voorbumper met lier en versterkte trekhaken. Oh, en ze hebben treeplanken toegevoegd en de rijhoogte verhoogd voor gemakkelijke toegang op ruig terrein.

Foto’s: Nissan

Specsss

Onder de motorkap wordt hij aangedreven door Nissans geëlektrificeerde e-4ORCE vierwielaandrijving met twee motoren. Dit ding is van het volgende niveau en past zich razendsnel aan aan veranderingen in de tractie op het oppervlak, ongeveer 1/10.000ste van een seconde snel. Hij kan het vermogen afzonderlijk naar elk wiel verdelen, waardoor hij een kampioen is op alles, van natte stadswegen tot besneeuwde bergpaden.

Foto: Nissan

‘Ride Responsibly’-campagne

En alsof dat nog niet ziek genoeg is, trapt Nissan de ‘Ride Responsibly’-campagne af in vijf Europese skigebieden. Ze hebben digitale borden die skiërs aanmoedigen om op lastige plekken langzamer te gaan rijden om het risico op botsingen te verkleinen. Om hun nieuwe technologie te demonstreren en de boodschap te verspreiden, tonen ze de X-Trail Mountain Rescue in een glazen doos in het populaire Italiaanse skigebied Cervinia.

Foto: Nissan

Coralie Musy, Nissans VP Brand & Customer Experience, vatte het perfect samen: Nissan gaat niet alleen over technologische innovatie, maar wil ook een positieve impact hebben op de samenleving. De X-Trail Mountain Rescue is het perfecte voorbeeld, waarmee ze hun e-4ORCE-technologie laten zien en wintersportliefhebbers eraan herinneren om op safe te spelen. Check de actie in de onderstaande video van Nissan!

Reageer op artikel:
Nissan onthult de X-Trail Mountain Rescue: een beest uitgerust voor extreme reddingsacties
Sluiten