Brengen Nike en Epic Games deze keer NFT’s naar Fortnite?

Door de jaren heen hebben Nike en Epic Games een hechte relatie ontwikkeld met verschillende projecten, variërend van het brengen van Travis Scott’s Air Jordan 6 naar Fortnite tot het creëren van een speciale Nike Zoom Freak 4 PE met Giannis Antetokounmpo. Mochten jullie niet zo thuis zijn in de Amerikaanse sporten, Giannis is een Griekse basketballer die in de NBA speelt bij de Milwaukee Bucks.

Na al deze samenwerkingen van Nike en Epic Games, lijken beide bedrijven de zaken naar een hoger niveau te tillen met een nieuwe teaser dankzij Nike’s sociale media-accounts.

Fortnite

Tegen een bewolkte achtergrond begint de video van 25 seconden met de logo’s van Fortnite en Nike Air Max die samen verschijnen. Hierna wordt een “Airphoria” -logo met lucht gepompt en gaat het over naar een teaser-datum van 20 juni. Ook de Unreal Engine- en .SWOOSH-logo’s verschijnen, wat duidt op betrokkenheid bij zowel de Fortnite-game als het nieuwe Web3-platform van Nike. Elders geeft het bijschrift aan dat het evenement “de ultieme sneakerjacht” zal zijn, beginnend op 20 juni.

NFT’s

Non-fungible tokens (NFT’s) is een niche binnen het crypto landschap. Een digitaal eigendomsbewijs die van alle voordelen van de blockchain weet te profiteren. De mogelijkheden zijn eindeloos en bedrijven lijken zich steeds meer te wagen aan de innovatieve technologie. Nike is een van de voorlopers wat dat betreft en heeft inmiddels al veel land verovert in de NFT-wereld. Gaan we binnenkort Nike NFT’s in Fortnite zien? Eind vorig jaar verscheen in het NFT nieuws dat .Swoosh werd gelanceerd: een platform waar Nike fans NFT’s kunnen verzamelen en zelfs in samenwerking met het bedrijf kunnen creëren.

Nu is de informatie rondom de samenwerking nog erg beperkt, maar gezien het feit dat Fortnite een van de meest gespeelde spellen is van de afgelopen jaren, zou dit een enorme stap zijn voor Web3 en NFT’s in het bijzonder. We moeten dus nog maar heel even wachten, morgen is het namelijk al zover en weten we meer over de hernieuwde samenwerking tussen Nike en Epic Games.

Reageer op artikel:
Brengen Nike en Epic Games deze keer NFT’s naar Fortnite?
Sluiten